Kaufland отваря „зелен“ хипермаркет в столичния квартал Горубляне

Той отговаря на най-новите стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство, а прилежащата територия около него наподобява истински парк

Kaufland отваря „зелен“ хипермаркет в столичния квартал Горубляне | StandartNews.com

Kaufland България ще открие своя първи „зелен“ хипермаркет в София тази есен. Той ще е разположен в столичния квартал Горубляне, като имотът е над 15 000 кв. метра. Хипермаркетът отговаря на най-новите стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство, като голяма част от прилежащата територия около него наподобява истински парк.

Търговската площ на новия хипермаркет ще е над 2500 кв.м. и това ще е вторият обект на ритейл лидера в столицата, който ще е на два етажа. Новият хипермаркет ще се захранва със 100% „зелена“ енергия и за обезпечаване на работата му ще се използват екологични алтернативи, които да сведат въглеродните емисии до минимум. Водещо при подбора на всички над 20 000 артикула в магазина също ще бъде концепцията за устойчивост – гарантиран произход на стоките, екологосъобразна логистика, многостепенен контрол за свежест и качество по цялата верига на доставките, подкрепа за българските производители.

„Цялостната концепция на новия ни хипермаркет е устойчива, както по отношение на строителство и инфраструктура, така и по отношение на продуктовия асортимент. Намаляването на въглеродния отпечатък, едновременно от търговската ни дейност и при производството на собствените ни марки продукти като Брей! и Шеф Месар, е ключова част от визията за развитие на Kaufland България.“, коментира главният изпълнителен директор на компанията Иван Чернев.

Хипермаркетът в Горубляне ще бъде 13-ият обект на Kaufland в София и 63-ият магазин на веригата в страната. Обектът е оборудван със системи, щадящи околната среда, вкл. LED осветление и хладилни витрини с нискоемисионни хладилни агенти. Сградата има иновативна „зелена“ климатична система, която комбинира отопление и охлаждане. Тя не използва горива, а остатъчната топлина от хладилните витрини и помещения, за да отоплява през зимата и охлажда през лятото. Всички енергийно ефективни технологии са с цел да бъде намален въглеродният отпечатък до минимум и са в контекста на последователната политика на Kaufland България за грижа към природата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай