Кацимигас: Кърджали и Комотини са връзката на Балканите

Български бизнесмени вече са купили хотели в Мароня и на остров Тасос

Кацимигас: Кърджали и Комотини са връзката на Балканите | StandartNews.com

Кърджали. Български фирми от Кърджали инвестират в имоти в Гърция. Това съобщи изпълнителният секретар на гръцката област Източна Македония и Тракия Константинос Кацимигас. Той присъства на официалното откриването на 24 км отсечка спирка „Джебел"- Подкова, част от трасето за Маказа. Кацимигас уточни , че бизнесмени от Кърджали и Пловдив са закупили голям хотел в Мароня. „Сградата бе изоставена и се нуждае от ремонт, но новите й собственици заявиха, че започват работа по възстановяването в близките месеци", обясни гръцкият гост. По думите му българи от Кърджали са купили голям хотел и на остров Тасос. „Има вече реална инвестиция и във водната зона на Ксанти", сподели Кацимигас. Според него отварянето на пътя е от голямо значение за двете страни.

Вече 10 гръцки фирми са решили да започната бизнес в граничната община Кирково. Преди месец е подписан договор за изграждане на тютюнева фабрика край Подкова.Бизнесмени от южната съседка имат намерение да строят цех за преработка на червена капия. Кметът на Кирково Сали Рамадан съобщи, че най-атрактивната инвестиция е от гръцка фирма, която произвежда LED-светлини за автомобили.

„Особено съм щастлив от отварянето на пътя и заради собствените си усилия той да стане реалност", коментира секретарят на Източна Македония и Тракия. Според него Кърджали и Комотини са връзката на Балканите, между Северна Европа с Бялото море. Той прогнозира, че след 5 г.новият път ще бъде недостатъчен да поеме трафик. Само за пет месеца след отварянето, ГКПП"Маказа- Нимфея" се очерта като вторият по натовареност и важност на българо гръцката граница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай