Единственото българско вино със златен медал от най-влиятелния винен конкурс Decanter е на Katarzyna Estate

Katarzyna Estate притежава в колекцията си 48 медала от Decanter World Wine Awards

Единственото българско вино със златен медал от най-влиятелния винен конкурс Decanter е на Katarzyna Estate | StandartNews.com

Katarzyna Estate е българската изба, която спечели рекордните четири медала на най-влиятелния винен конкурс в света - “Decanter World Wine Awards” в Лондон. Златното вино е Katarzyna Mavrud 2020, завладяващ български сорт, който набира все по-голяма популярност. Виното бе отличено с 95 точки от най-елитните съдии в света, като сред журито тази година има 250 винени специалисти, от тях 41 с ранг Masters of Wine и 13 Master Sommeliers.

Сребърен медал от престижния конкурс получиха Encore Syrah, реколта 2019 и La Verite Cabernet Franc 2015, а с бронз бе отличено The Estate Merlot 2019.

Наградите от конкурса в Лондон са едни от най-ценните за колекцията на всяка изба. Системата на оценяване е много стриктна, като вината, одобрени да получат златен медал, са тествани от винените специалисти три пъти. Този изключително прецизен процес, гарантира, че всяко вино е прегледано и тествано обстойно. В това поредно 19-то издание, в рамките на две седмици, са дегустирани 18 244 проби от 54 държави.

„Katarzyna Estate притежава в колекцията си 48 медала от Decanter World Wine Awards. Това е огромно признание за работата на технолозите и екипа на Katarzyna – да поставим България до едни от най-достойните вина! За нас е невероятен успех и гордост, вината ни да бъдат сред най-добрите в света!“, сподели Цветелина Николова, управляващ директор на избата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай