Четвъртък,

Караджов обясни какво трябва да стане, за да се построи "Хемус"

От: Редакция -
418
Караджов обясни какво трябва да стане, за да се построи "Хемус"
A
A
A

Народното събрание трябва да се произнесе по казуса със строежа на АМ "Хемус" и да посочи начина, по който да продължи дейността.

Това съобщи пред БНТ вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов.

"Държавата е вкарана в капан с казуса с магистрала "Хемус" – поръчани са материалите, а магистрала не е поръчана, заяви той. – Ако искаме да разплетем целия този казус докрай, тоест и деветте отсечки от АМ "Хемус" да се направят докрай, без решение на Народното събрание или дори закон, няма да се справим.", посочи той.

Министърът обясни, че много от договорите за отделните участници са с изтичащи гаранции и застраховки, при които държавният интерес не е защитен.

Вицепремиерът е категоричен, че няма как да бъдат накарани работещите в "Автомагистрали" ЕАД, управителния съвет, Агенция "Пътна инфраструктура" или той като министър да продължат да подписват документи, с които "по магичен начин" доставките и наемът на строителна техника се превръщат в завършени участъци от автомагистрала.

„Намирам казус, който дори служебното правителство не е успяло да реши. По част от трасето никога не е започвала работа“, посочи Караджов.

 

 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията