Понеделник,

Как ще работят зимните курорти в пандемията

От: Стандарт -
Как ще работят зимните курорти в пандемията
A
A
A

Няма да бъдат затваряни зимни курорти, както и всички останали селища, обяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев по време на специализирана среща с туристическия бранш у нас.

Той подчерта, че няма опасност от заразяване при ползване на ски лифтове, спа центрове и други туристически съоръжения, както и при организиране на събития, ако обаче се спазват всички предписани мерки за социална дистанция.

"Туристическият сектор и основно хотелите, както и училищата, са двата сектора, които са взели най-отговорни мерки и са реагирали най-адекватно, за да осигурят безопасност на своите клиенти и на учениците съответно", категоричен беше д-р Кунчев.

Той допълни, че не се предвиждат допълнителни или по-строги мерки за ограничаване на епидемията от COVID-19, ще се реагира според ситуацията по места, а мерките ще са регионални.

Категоричен е, че българите са най-невярващите в съществуването на COVID-19 – 40 на сто от сънародниците ни не вярват в съществуването му.

Кунчев подчерта, че приетите към момента правила са работещи и достатъчни за ограничаване но епидемията.

"До момента стана ясно, че няма смисъл от блокиране на цели градове, а само от спиране на движението на хората в регистрирани огнища и техните контакти", настоя доцентът.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички