Как разумно да финансираме покупка на кола?

С автокредит от БНП Париба Лични Финанси ставаш собственик веднага и имаш фиксирани условия за целия срок

Как разумно да финансираме покупка на кола? | StandartNews.com

Рано или късно идва момент за смяна на личния автомобил. Изборът на кола по параметри като марка, модел и характеристики е само първата стъпка в реализацията на проекта. Втората, която е не по-малко важна, е финансирането на покупката. Има различни опции за това – спестявания, заем от приятел, лизинг или потребителски кредит. В първия случай рискувате да останете без спестявания, ако се наложат спешни разходи. Във втория може да се стигне до неудобни ситуации, ако изпитате затруднения при връщането на заема. Ако вземете колата на лизинг, тя на практика не е ваша докато не я изплатите, а е собственост на лизингодателя, често не можете да изберете къде да я застраховате, а и в края на периода на лизинга е възможно остатъчната сума да не е такава, каквато сте очаквали.

Потребителският кредит няма нито един от тези недостатъци  и рискове. Ето защо хиляди българи се сдобиват с новата си кола с помощта на БНП Париба Лични Финанси. Банката стартира първа специализирани кредити за автомобили в България и предлага Автокредит 3+ за автомобили на възраст над 3 години и Автокредит Нова за автомобили под 3 години. Според обзора „Потребителският кредит на българина“, през последните години финансирането на покупка на кола е неизменно в топ 3 на целите, за които хората търсят финансиране от БНП Париба Лични Финанси.

До момента с тези кредити са закупени десетки хиляди коли – от употребявани за 1500 лева до чисто нови за 80 000. Експертите на банката обясняват големия интерес с няколко основни причини: бързина, прозрачни и фиксирани условия, възможност за финансиране на допълнителни разходи като гуми, застраховки и първоначален ремонт,  не се изисква самоучастие, поръчител или превод на заплата, а специалните предложения за актуалните екологични автомобили изкушават все повече хора да изберат хибридна или електрическа кола и по този начин да допринесат за опазването на природата .

  • Получаваме парите до 24 часа

Всеки иска да се качи на новата си кола колкото е възможно по-бързо. Затова след обикалянето по автокъщите, тестването и сравняването на различни автомобили и обсъжданията вкъщи, хората желаят да получат финансирането възможно най-бързо. Ако изберат да финансират покупката със специализиран автокредит от БНП Париба Лични Финанси, в над 90% от случаите те получават одобрение до 1 час, а парите се превеждат по сметката им в рамките на един работен ден. Тази бързина се оценява високо от хиляди българи, които се доверяват на един от лидерите в потребителското кредитиране у нас.

Хората високо оценяват и лесната процедура за кандидатстване. Единствените необходими документи са лична карта и шофьорска книжка. В някои случаи е възможно да се изиска и удостоверение за доход. 

  • Фиксирани и прозрачни условия с лихва от 5,9%

Кредитите за покупка на автомобил от БНП Париба Лични Финанси, България са достъпни както за хора, които вече са ползвали някой от продуктите на компанията, така и за нови клиенти. Както всички потребителски заеми на банката, лихвеният процент и размерът на вноските са фиксирани и условията по договора не се променят за целия период, който е от 6 до 96 месеца. Допълнително предимство е и лихвата, започваща от 5,9%. Тя е по-ниска от средното ниво за пазара. Освен това клиентите имат възможност и да сключат застраховка за непредвидени обстоятелства, , които могат да ги затруднят при изплащането на месечните вноски, напр. безработица.

  • Можем да имаме нова кола и без да сме спестили пари

Хората финансират покупката на новите си коли с автокредитите на БНП Париба Лични Финанси също поради факта, че банката не изисква самоучастие, поръчител или превод на заплата. Предимствата на този подход са удобство за клиента и още по-бърза процедура. Единственото изискване към клиентите е редовно да обслужват кредита си.

  • Автомобилът веднага става наша собственост

Едно от основните предимства на автокредитите на БНП Париба Лични Финанси е, че клиентът става собственик на колата веднага, а не след изплащането на заема, както е при лизинговите компании. Така човек получава спокойствие, а и избягва допълнителни разходи за прехвърляне. Освен това банката не изисква застраховане на автомобила при избран от нея застраховател. Това означава, че всеки може сам да прецени кое е най-изгодното предложение на пазара според нуждите и възможностите си.

  • Можем да финансираме нови гуми и ремонт

При покупката на кола, особено ако е употребявана, неизбежно се появяват допълнителни разходи. Част от тях са за първоначално обслужване, нови гуми, екотакса при нов внос и така нататък. Всички те могат да бъдат финансирани с допълнителни до 6 000 лева и така хората ще могат спокойно да се наслаждават на новите си придобивки.

  • Специални предложения за хибридни автомобили

Все повече хора не само в Европа, но и в България обръщат внимание и на въздействието, което колата им оказва върху природата. Причините за това са както стремежа да сме по-отговорни, така и чисто практически. В следващите години екологичните изисквания към производителите на автомобили и ограниченията за движение на замърсяващи автомобили ще стават все по-строги. Ето защо расте популярността на хибридните и изцяло електрическите коли и те навлизат все по-широко в гамата на производителите. Според последното издание на проучването „Обсерватория Авто“ за 2022 година, близо 65% от хората в 17 държави в целия свят планират следващата им кола да е хибридна или изцяло електрическа.

БНП Париба Лични Финанси в България подкрепя това „зелено“ бъдеще на автоиндустрията и стимулира устойчивото потребление със своите специални оферти за финансиране на покупката на еко автомобили. При нея сумата е до 80 000 лева, а срокът на изплащане е до 10 години, което дава възможност на хората да разсрочат плащането за дълъг период от време и така да се наслаждават на екологична, икономична и комфортна кола срещу ниска месечна вноска.

Бързината, прозрачните условия и удобната процедура са само част от причините хиляди българи да финансират покупката на кола с автокредит от БНП Париба Лични Финанси. Според прогнозите на експертите на банката този сектор от потребителското кредитиране ще расте и в следващите години. В тази връзка Людмила Петрова, маркетинг мениджър на компанията заяви: „Ние предоставяме на клиентите удобни и иновативни финансови продукти, които не само дават възможност на хората да реализират плановете си, но и подкрепят устойчивото и отговорно потребление. От друга страна подпомагаме и бизнеса на партньорите ни – десетки автокъщи и вносители на коли - и така стимулираме възстановяването на икономиката.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай