Как да станете успешен търговец? 7 съвета от Бил Липшуц

Солидните бизнес познания на водещият световен валутен търговец му донасят 300 млн. долара печалба за година

Как да станете успешен търговец? 7 съвета от Бил Липшуц | StandartNews.com

Има много причини човек или организация да иска да се занимава с Forex търговия. Когато повечето хора говорят за търговия на валутния пазар, те говорят за търговия с чуждестранна валута като спекулативна инвестиция, подобна на инвестирането на фондовия пазар. Това може да бъде печелившо, защото валутите постоянно се обменят на различни курсове. За някои това е доста трудна задача, най-вече заради нереалистичните очаквания, които имат. Това се случва, защото търговците очакват, че много бързо и рязко ще забогатеят. Това рядко е печеливша стратегия. По-скоро трябва да се фокусират върху основните валутни двойки, заради добрата дневна волантилност, както и тесни спредове. Динамичната Форек търговия има две валутни котировки Bid и ASK.

Как да станете успешен форекс трейдър?

Успехът във форекс търговията зависи от много неща. От първия ден няма как да станете богати, но ако следвате съветите и стратегиите на доказани имена в този бранш, имате шанс за успех. Всяка стъпка, която те са направили може да ви донесе полезна информация или умения, което да прилагате след това за вашата лична стратегия.

Ако вече сте решили да се занимавате с форекс търговия, най-добре да прочетете съветите, които дава Бил Липшуц, който е в Топ 10 на най-добрите в тази дейност. Образованието на Lipschutz  несъмнено допринесе за успеха му на валутния пазар. Но и инвестицията от 12 000 долара в акции като успява да спечели 250 000 само за няколко месеца и всичко това заради добрите му бизнес познания за фондовата борса. След това губи всичко, което е спечелил и се насочва към форекс търговия. След това успява да направи 300 милиона долара само за година.

Ето неговите съвети:

●     Разбиране на пазара

Инвеститорите трябва да се съсредоточат върху доброто разбиране на пазара, независимо дали търгуват въз основа на технически анализ или фундаментален анализ. Много търговци не го правят искам да се съсредоточи върху основите, казва той, но е от решаващо значение да се разбере поне основната функция на фундаменталния анализ, тъй като осигурява логиката и причина за пазарни движения.

●     Обърнете внимание на съотношението риск-възнаграждение

Инвеститорите трябва да обърнат внимание на съотношението риск/възнаграждение, казва той. Те трябва да се разглеждат позиции, където потенциалната печалба е поне три пъти сумата, която рискуват при търговията. За краткосрочни сделки, Lipschutz търси 3-към 1 кратно нагоре към надолу. За по-сложни сделки когато инвеститорите рискуват значителен капитал, той казва, че съотношението трябва да бъде по-близо до 5 към 1 като минимум.

●     Обърнете внимание на детайлите

Lipschutz подчертава значението на структурирането на всяка търговия, за да се максимизира шансовете за успех. Дори ако инвеститорите имат перспектива за печалба, лесно могат да загубят пари, ако не разберат правилно подробностите. Трябва да структурирате търговията си по начин, който увеличава вашата вероятността, вашият възход и намалява вашата отрицателна страна.

●     Работете здраво

Съоснователят на Hathersage Capital казва, че най-добрите търговци са високо интелигентни и готови да вложат каквото е необходимо, за да бъдат успешни. Просто гениалността не е достатъчна, за да постигнете успех във валутната търговия.

●     Бъдете напълно фокусирани

Lipschutz обяснява, че един наистина успешен търговец трябва да бъде напълно фокусиран и участващи в търговията. Парите не трябва да са единствената причина. Повечето от топ търговците имат детско увлечение от играта, независимо дали става дума за психологическите елементи на игра, техническите такива.

●     Опциите не са подходящи като застрахователна полица

Lipschutz казва, че използването на опции като застрахователна полица вероятно не е подходящо за професионалния търговец. Може да е подходящо на пазара сектори, в които няма много ликвидност.

●     Почувствайте болката от загубите

Най-добрите търговци усещат болката от загубата и никога не са вцепенени от нея, защото ако те са, играта свърши за тях, обяснява ветеранът на валутния пазар. Липшуц обяснява, че в момента, в който инвеститорите изтръпнат от загуба, те започват да залагат.

Заключение

Lipschutz е добър пример за това как решителността може да се изплати, когато дойде момента за търговия. Ако следвате съветите, които дава той имате шанс за успешни сделки. Все пак не трябва да се забравя, че във форекс търговията с ливъридж инструменти има висок риск от загуба на инвестициите, затова най-добре започнете търгуването без риск с демо вариант и след това продължете с реални средства. Има няколко предимства при форекс търговията и това са, че работното ви място може да бъде навсякъде, да разполагате с времето си и да определяте къде и кога да работите, да започнете с малък капитал, но да постигнете добри печалби, както и да сте наясно колко точно може да загубите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай