JYSK пусна в действие разширение на логистичния си център в Божурище

Общата площ на Дистрибуционен център Божурище JYSK става 106 000 кв. м, има 122 416 палетоместа и 148 рампи

JYSK пусна в действие разширение на логистичния си център в Божурище | StandartNews.com

Седем месеца след първата копка, приключиха строителните дейности по разширението на Дистрибуционен център Божурище на JYSK. Логистична зона 4 влезе официално в експлоатация тази седмица и вече работи с пълния си капацитет. С новата зона най-модерната логистична база в България увеличава капацитета си с 30%, а площта си с 14 170 м2 и 33 нови рампи.

Така JYSK Дистрибуционният център Божурище (ДЦБ) ще е с обща площ 106 000 м2, капацитет от 148 товарни рампи и 122 416 палетоместа. Инвестицията в новото разширение Логистична зона 4 е на стойност 12 млн. евро. Новата складова част ще се използва за съхранение, пакетиране, подготовка и експедиция на стокови пратки от продуктовата гама на JYSK. 

Към момента JYSK има открити 47 магазина у нас, включително и онлайн магазина на веригата. Най-новият обект бе отворен в Кърджали на 25 август 2022 г. Продължава и модернизирането на всички обекти на компанията, изградени преди 2018 г. 

До края на финансовата година JYSK планира да открие още поне 5 нови магазина, както и да модернизира поне още 7 от обектите, открити преди 2018 г. Компанията планира и да увеличи онлайн поръчките, за което със сигурност по-големият капацитет на ДЦБ ще спомогне. 

„Щастливи сме, че въпреки предизвикателните времена, в които живеем, успяхме да завършим в срок проекта по разширяването на ДЦБ JYSK и можем да стартираме експлоатацията на Логистина зона 4 още в началото на месец ноември. С новия по-голям капацитет на Дистрибуционния си център в България, JYSK ще може да обслужва още по-качествено всички над 302 магазина на веригата в региона, както и да сме подготвени за стъпването на компанията на турския пазар, планирано за първото тримесечие на следващата година“, сподели по повод новата зона Венцислав Чавдаров, логистичен мениджър Балкани, JYSK ДЦБ.

JYSK ДЦБ обслужва над 302 магазина в страните от Балканския регион и отговаря за доставките до всички JYSK магазини и онлайн доставки в България, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина и Румъния, като от септември 2021 г. се извършват и онлайн доставките до тези държави. JYSK ДЦБ доставя и до франчайз магазините на JYSK в Азербайджан, Албания, Грузия, Косово, Молдова и Северна Македония. Предстои и доставките до Турция да се извършват от JYSK ДЦБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай