Изненада! Наш курорт срази конкуренцията на Европа

Кое е голямото предимство в класацията

Изненада! Наш курорт срази конкуренцията на Европа | StandartNews.com

Пощите на Обединеното кралство (UK Post Office) публикуваха доста интересен списък с най-достъпните ваканционни дестинации за лято 2023 г. в Европа въз основа на осем ценови точки.

Travel Off Path изтъква, че данните не отчитат разходите за самолетни билети или настаняване, тъй като това са разходи, които варират значително в зависимост от индивидуалните нужди и местоживеене на туриста.

Оказва се, че български курорт е номер едно в класацията от Топ 5, задминавайки едни от най-вървежните места като испанския Майорка, съобщава Блиц.

1. Слънчев бряг, България

Един от най-популярните морски курорти в България е Слънчев бряг, разположен на брега на Черно море. През деня туристите се наслаждават на дългия пясъчен плаж, близките атракции и древни руини. Когато слънцето залезе, Слънчев бряг се превръща в рай за купонджиите, с оживени клубове и барове, отворени до зори.

Туристите могат лесно да си купят бутилка бира тук за 2,30 долара, а тристепенно хранене за двама, включително бутилка вино, ще струва средно само 44 долара, пише Travel Off Path.

2. Алгарве, Португалия

Най-южният регион на Португалия, Алгарве, е известен със своите живописни плажове, заобиколени от грандиозни златни скали с топли и спокойни води. Около 4 милиона души посещават Алгарве всяка година, които се тълпят в популярни градове като Фаро и Лагос.

В Алгарве туристите могат лесно да намерят чаша кафе за 1 долар, докато тристепенно хранене за двама, включително бутилка вино, ще струва по-малко от 50 долара.

3. Коста дел Сол, Испания

Този регион в южна Испания е популярна плажна дестинация с няколко очарователни града като Малага, Марбея и Михас. Районът привлича много туристи, които идват да се насладят на топлото средиземноморско слънце и да се докоснат до жизнената испанска култура.

В Коста дел Сол туристите могат да очакват да платят по-малко от 3 долара за чаша вино и около 60 долара за тристепенно хранене за двама, включително бутилка вино.

4. Пафос, Кипър

Един от най-популярните туристически райони в Кипър е град Пафос на югозападния бряг на острова. Много от най-луксозните курорти на острова са наблизо, а градът е отлична база, от която да изследвате околните плажове, исторически места и планински градове. Пафос също има впечатляващи археологически обекти, включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

В Пафос чаша кафе ще струва на турист малко над 3 долара, докато вечеря с три ястия за двама, включително бутилка вино, ще струва около 68 долара.

5. Корфу, Гърция

Този красив остров близо до албано-гръцката граница е дом на исторически дворци, фантастични плажове и много страхотни хотели. Островът е повлиян от различни култури през годините, включително венецианска, френска и английска, което му придава уникална културна идентичност.

В Корфу туристите могат да очакват да платят около 0,55 долара за бутилка вода и 60 долара за тристепенно хранене за двама, включително бутилка вино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай