Изнасяме агнета вместо мозъци

Пленелиев иска пакт за европарите

Изнасяме агнета вместо мозъци | StandartNews.com

София. У нас бизнесът е този, който е доказал с действията си, че можем да бъдем регионална сила, заяви президентът Росен Плевнелиев на срещата между правителството и бизнеса. Той смята, че потенциалът за нашето земеделие и производство също е голям и спомена за снижения ни многократно износ на агнета в сравнение с преди 20 години. "България не е износител на суровини и мозъци, а на готови продукти", изрази надеждата си той.

Плевнелиев очаква до 2020 г.  да се налеят минимум 45 млрд. евро. "Винаги съм се възмущавал от поговорката: не ми давай акъл, а пари. Напротив, пари има", категоричен е Плевнелиев.

Президентът предлага да сключим национален пакт за евросредствата, следващите правителства да не пипат структурите за усвояване на еврофондовете. Според него парламентарните избори да не трябва да забавят усвояването и да вдигнем летвата - от три изгубени години да минем към три спестени.

"Стремим се към 100% усвояване на еврофондовете към 2015 г., изрази увереност той. А другите години до 2020 г. да остане резервно време. Така ще гарантираме растеж в трудно време", каза той. Плевнелиев посочи, че въпреки трудностите, България е в топ 6 на Европейския съюз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай