Избраха нов надзорен съвет на Българската банка за развитие

Избраха нов надзорен съвет на Българската банка за развитие | StandartNews.com

София. Икономистът Николай Неновски, началникът на политическия кабинет на финансовия министър Деница Кирова и изпълнителният директор на Агенцията за приватизация Емил Караниколов влизат в новия надзорен съвет на Българската банка за развитие.

Изборът на новите членове в надзора на държавната банка е станал от общото събрание на акционерите, проведено в петък, 4 юли, съобщава Капитал.

Тримата нови членове заменят Дияна Драгнева-Иванова, Румен Порожанов и Стефан Белчев, избрани през 2013 г.

ББР ще е една от двете държавни институции (заедно с Фонда за гарантиране на влоговете в банките), които ще влязат като акционери в поставената на 20 юли под специален надзор от БНБ Корпоративна търговска банка (КТБ).

Неновски преподава в Университета по национално и световно стопанство. Бил е икономически съветник на президента Георги Първанов, член на управителния съвет на БНБ през периода 2002 - 2008, като е работил в централната банка от 1996 до 2002 г.

Деница Кирова е началник на политическия кабинет на финансовия министър Петър Чобанов, а преди това е била негов главен секретар, докато той беше председател на Комисията за финансов надзор.

Емил Караниколов пое приватизационната агенция през май 2010 г. Завършил е право в УНСС през 2001 г. Две години по-късно става юрисконсулт в общинската фирма "Туристическо обслужване". От 2004 г. до 2006 г. работи като юрисконсулт в Столичната община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай