Иван Кадев: Продължаваме развитието на спорта и туризма в Банско

Длъжни сме да поддържаме високото ниво на курорт, категоричен е новия градоначалник

Иван Кадев: Продължаваме развитието на спорта и туризма в Банско | StandartNews.com

Кметът на община Банско - Иван Кадев заяви на официалната пресконференция при откриването на ски сезона днес, че новото общинско ръководство, ще продължи да работи за развитието на спорта и туризма и ще бъде партньор на конценсионера на ски зоната.

„Само по този начин ще се развива и нашата прекрасна община. Това ще е най-доброто за нашите съграждани. Вярвам, че ще имаме повече успехи. На срещата ми с Марк Жирардели говорихме, че е необходимо развитие на спортната и техническата инфраструктура. Искам да благодаря на екипа му, че работи толкова професионално и лично на Марк, че от години е посланик на Банско в спортния свят”, сподели Кадев.

Той разкри, че за Банско е от ключово значение провеждането на Световната купа по ски през януари догодина. Заедно с „Юлен” и с Българската федерация по ски общината ще осигури най-добрите условия за това мащабно събитие. „Длъжни сме да поддържаме нивото, което сме постигнали – наскоро Академията на световните ски награди за пореден път обяви Банско за зимен курорт №1 в България, нашият курорт е обявен и за Зимната столица на Балканите. Искрено се надявам да развием ски зоната. В момента се водят съдебни дела, вярвам, че решението ще е в полза на развитието на Банско и на региона. Но без приемане на новия План за управление на Национален парк „Пирин” няма как да се случат нещата с втората кабинка и с развитието на целия курорт”, смята кметът на Банско. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай