Петък,

Историческа новина! Какво съобщи Корнелия Нинова

От: Редактор -
40214
Историческа новина! Какво съобщи Корнелия Нинова
A
A
A

„Вчера Европейската статистическа агенция „Евростат“ излезе с данни, според които за първи път България се нарежда на първо място в ЕС по ръст на индустриално производство. Рекорден ръст от 20,02 %“. Това каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Тя добави, че такава добра новина страната ни не е имала през последните 15 г. – от 2007 г., от когато сме държава член на ЕС.

„Това се дължи на 4 причини - спряхме рекета върху бизнеса, ограничихме кражбите и течовете, правителството подкрепи фирмите с компенсации за скъпия ток и самият бизнес положи усилия с реорганизация и оптимизация на производството си, за да постигнем този резултат. Това означава повече работни места, повече данъци, по-високи заплати за работниците, повече средства - за безплатни детски градини, за млади семейства и за пенсионери“, каза още Нинова.

„Тези резултати показват, че правителството не падна от вот на недоверие за лоши икономически показатели, а заради лоши икономически интереси. Тези добри показатели обаче не трябва и да ни успокояват. Те са прекрасна новина за България. За първи път сме на първо място в ЕС, и то по индустрия и икономика. Но не бива да ни успокояват, защото инфлацията е висока, цените са високи, доходите са ниски“, обясни още Нинова.

Тя беше категорична, че за да продължи тази тенденция, трябва да има политическа стабилност и икономическа предвидимост. „А това означава да положим усилия да съставим редовно правителство и работещ парламент. Така ще гарантираме тази тенденция, която за пръв път се случва за България да продължи“, обясни вицепремиерът Нинова.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com