Инж. Димитров - "Топлофикация ВТ": Предоставяме екологична топлина

Инж. Димитров, директор на "Топлофикация ВТ", посочи, че отоплението на парно е екологичен начин за внасяне на топлина в жилищата

Инж. Димитров - "Топлофикация ВТ": Предоставяме екологична топлина | StandartNews.com

"Когенерацията на "Топлофикация Велико Търново" използва за производство на топлинна и електрическа енергия природен газ. В сравнение с използването на друг вид горива като  въглища например, природният газ е суровина, която осезаемо подобрява влиянието върху въздуха и околната среда. Получената енергия от природен газ и самите отоплителни тела в домовете на хората, ги запазват чисти.", заяви инж. Александър Димитров, директор на предприятието.

Инж. Димитров, посочи, че отоплението на парно е екологичен начин за внасяне на топлина в жилищата. "Присъединяването към услугата е еднократна инвестиция, която осигурява еднаква температура във всички помещения и комфорт, който няма аналог. Централното отопленине е гарант за уют в дома или на работното място.", обяснява директорът на предприятието. "Едновременно с отоплението на своя имот, нашите клиенти ползват неограничено топла вода за бита.“ добавя инж. Димитров.

"Във Велико Търново има развита топлопреносната мрежа с обща дължина над 50 км. Същата е изградена на 2 главни стебла и магистрали. Всички абонатни станции са оборудвани с контролери за автоматично регулиране на отоплението и битово-горещото водоснабдяване. С тези съоръжения "Топлофикация Велико Търново“ има възможност да снабдява с топлинна енергия, хиляди домакинства и няколко десетки обществени, административни сгради и стопански предприятия.",

Централното отопление е най-икономичният начин за осигуряване на топлина през зимните месеци. Цената на топлинната енергия е постоянна за дълъг период от време. Въпреки  очакванията за повишение на цената на парното след януари 2022 г. отново клиентите ще плащат много по-малко, отколкото, ако изберат друг алтернативен начин за отопление на жилищата.“, заяви инж. Димитров. „По този начин, клиентите могат да прогнозират разходите си в следващия месец, без притеснение. "Ние предлагаме промоционални кампании за лоялните и нови клиенти. По този начин се стремим да намалим сметките на потребителите, както и да се отблагодарим и насърчим коректността им. За поредна година, доказано клиентите имат възможността да плащат само 6 лв. за кубик топла вода. Единственото  условие за участие в програмата е липса на просрочени задължения към дружеството.", заявява инж. Димитров.

Абонатните станции в сградите се обслужват и управляват от специалисти в своята област. Всеки един от тях има специализирано образование и преминава ежегодни обучителни курсове, което спомага за подобряване на качеството на услугата - топлоснабдяване", посочи инж. Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай