Имотният пазар в Пловдив се съживява след отварянето на нов офис парк

Имотният пазар в Пловдив се съживява след отварянето на нов офис парк | StandartNews.com

Обявяването на Пловдив за най-добрият град за развитие на аутсорсинг индустрията по време на наградите Bulgarian Outsourcing Excellence Awards 2016 е доказателство за потенциала за развитие на този сектор, коментираха експерти, които следят пазара. Това се отразява положително и на пазара на офис площи в града, които расте с устойчиви темпове, за да отговори на ръста на търсенето.

В момента в града се довършва най-модерната офис сграда, която е специално проектирана да отговори на изискванията на наемателите от IT и аутсорсинг сектора. Година след старта на инвестицията в Офис парк Пловдив, сградата вече е почти на 60 % заета от бъдещи наематели. Предлаганите офиси ще отговарят на най-високите изисквания на наемателите и европейските стандарти за качество. Проектът ще бъде с комуникативна локация, отворени офис пространства и подземни паркоместа.
Превръщането на Пловдив в регионален хъб за IT и аутсорсинг индустрията е цел номер едно за бизнеса в града. Инвеститорите от високотехнологичните компании са привлечени от квалифицираните кадри и университетския профил на града, както и от добрите условия за правене на бизнес в Пловдив.

Основно търсенето се генерира от фирми от IT сферата както и аутсорсинг компаниите, които се разрастват в градове извън столицата. Все повече са и българските компании, които търсят качествени офис площи. Продължават и процесите на преструктуриране, релокация и оптимизация на пазара. Наемателите се ориентират към голямоформатни офиси, на комуникативна локация, с възможности за изграждане на гъвкави работни пространства.

Офис парк Пловдив ще направи по-ефективна работата на много компании, които навлизат или вече работят в Пловдив и се развиват в областта на аутсорсинг и IT индустрията. Според експерти в бранша отварянето на Офис парк Пловдив решава един от съществените проблеми на града под тепетата - с ограниченото предлагане на качествени бизнес площи, където да се настаняват компаниите. Завършването му през октомври поставя града още по-сериозно на картата за привличане на компании от IT и BPO сектора. Пазарът на офис площи продължава да набира скорост, тласкан напред именно от такива фирми. Те генерират две трети от сделките в момента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай