Hyundai и Джуниър Ачийвмънт подпомагат млади инженери и състезатели

Hyundai и Джуниър Ачийвмънт подпомагат млади инженери и състезатели | StandartNews.com

Точно 60 учители и ученици от професионални гимназии от София и страната, заедно с представители на Hyundai България, се събраха в шоурума на автомобилната компания за провеждането на майсторски клас. По време на събитието се дискутираха теми от автомобилната индустрия, а Hyundai България представи пред младите уникалния едномарков шампионат Hyundai Racing Trophy, който стартира тази година.

Събитието е част от календара на програмата „Умения за бъдещето", която се осъществява от Джуниър Ачийвмънт и Hyundai Motors Европа, а у нас се домакинства от Джуниър Ачийвмънт България иHyundai България. Програмата е пример за добра практика в публично-частните партньорства, където индустрия и образование работят заедно, за да подготвят младите хора ефективно за работната среда. Майсторският клас цели да улесни съвместната работата между учители и доброволци от Hyundai, за да може програмата „Умения за бъдещето" да даде максимума на учениците, които се включат в нея.
"Във всеки бизнес, ако не измисляте нещо ново и не рискувате, сте загубени. Първо трябва да сте наясно какъв е пазарът, на който ще работите, и какви са неговите изисквания. Ще работите с много чуждестранни компании, затова зачитайте културните им разлики. В Азия, Америка и Африка мислят различно и трябва да се съобразявате с това. Ценете най-вече клиента, той е най-важният. Ние в Hyundaiобръщаме изключително внимание на лоялността на клиентите, защото, когато те са доволни и надминете очакванията им, се превръщат в посланици на марката. Поради това инвестираме много в афтърсейлс операциите. Също така лоялните служители ще ви доведат лоялни клиенти", коментира Савина Константинова, изпълнителен директор на Hyundai България.

„Тази инициатива материализира нашите идеи за успешно ангажиране на бизнеса с образованието и вярваме, че това е моделът, чрез който можем да въведем иновативни практики в образователната система и да обогатим младите хора с практически знания. Заедно с партньорите от Hyundai България вярваме, че по този начин можем да предоставим необходимите професионални знания на учениците за тяхната успешна кариера. Това е инициатива, която не скъсява пътя към успеха, тя го чертае", каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България.
С изключителен интерес премина презентацията на Стефан Митов, национален директор продажби на Hyundai България, за Hyundai Racing Trophy: "На много достъпна цена предлагаме изцяло нова платформа за автомобилни състезатели. Програмата ни е насочена предимно към млади хора на възраст от 16 до 22 г. Освен автомобил, който Hyundai i20 Coupe R1, хомологиран по правилата на FIA, предлагаме пълно обслужване на автомобила с механици, както и медийно отразяване. В известна степен програмата ни е близка до риалити формат, защото пилотите ще си поставят цели преди състезанията и на база дали са ги постигнали, ще получават оценки от феновете на нашите интернет платформи. Медийни партньори са ни Нова телевизия, Дарик радио, Гонг и основните автомобилни издания Auto Bild България и TopGear България. Шампионатът е уникален, защото предлага състезания в два типа - рали и писта."

С помощта на менторите, в рамките на програмата „Умения за бъдещето" ученици от професионалните гимназии в България ще усвоят ценни предприемачески умения, което ще ги подготви за работно място и кариера в автомобилната индустрия или пък ще ги вдъхновява да стартират собствен бизнес в тази сфера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай