Вторник,

Huawei представи новата европейска бяла книга на иновациите

От: Стандарт -
555
Huawei представи новата европейска бяла книга на иновациите
A
A
A

В рамките на Европейската зелена седмица за 2022 г. Huawei организира две събития, обвързани със стратегията на ЕС за устойчив и трансформиращ растеж с цел ефективно използване на ресурсите и постигане на климатично стабилна Европа до 2050 година.

На 30 май Huawei, заедно с Глобалната инициатива за устойчивост, проведе важно събитие в Брюксел, фокусирано върху така наречения „twin transition“. Фокусът на събитието беше значимостта от дигитализацията, която ще бъде и в центъра на Зелената сделка. По време на сутрешния панел, който се проведе в Европейския парламент, специално участие взеха евродепутатите Сайръс Енгерер и Ибан Гарсия дел Бланко, както и Тони Джин Йонг, главен представител на Huawei за Европа.

Той заяви, че „В Huawei превръщаме думите в действия. Стремим се да подкрепим плановете на Зелената сделка на ЕС и да направим така, че технологиите да помогнат по пътя за постигането на една по-добра планета“.

Компанията фокусира усилията си в четири основни области:

  • намаляване на въглеродните емисии от цифровата инфраструктура
  • насърчаване използването на възобновяеми енергийни източници
  • постигане на напредък в кръговата икономика
  • опазване на природата с помощта на технологиите

Тези четири ключови области са включени и в новата европейска бяла книга на иновациите, създадена от Huawei, която беше представена на събитието.

На следобедния панел, който се проведе в библиотеката „Солвей“ в Брюксел се включи д-р Цао Хуй, ръководител на отдел политики и стратегии към Huawei за Европа. Той отбеляза значимостта на технологичните компании, които имат основна роля за постигането на Зелената сделка на Европейския съюз.

На 1 юни 2022 г. Huawei организира и Зелена среща на върха в Стокхолм. По време на нея, Кенет Фредериксен, изпълнителен вицепрезидент за Централна Източна Европа и Северния регион, заяви: „Не мисля, че някой е способен да се справи с климатичните промени сам, но ако обединим усилия можем да постигнем страхотни неща“.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички