Huawei представи новата европейска бяла книга на иновациите

Компанията взе активно участие на Европейската зелена седмица за 2022 г.

Huawei представи новата европейска бяла книга на иновациите | StandartNews.com

В рамките на Европейската зелена седмица за 2022 г. Huawei организира две събития, обвързани със стратегията на ЕС за устойчив и трансформиращ растеж с цел ефективно използване на ресурсите и постигане на климатично стабилна Европа до 2050 година.

На 30 май Huawei, заедно с Глобалната инициатива за устойчивост, проведе важно събитие в Брюксел, фокусирано върху така наречения „twin transition“. Фокусът на събитието беше значимостта от дигитализацията, която ще бъде и в центъра на Зелената сделка. По време на сутрешния панел, който се проведе в Европейския парламент, специално участие взеха евродепутатите Сайръс Енгерер и Ибан Гарсия дел Бланко, както и Тони Джин Йонг, главен представител на Huawei за Европа.

Той заяви, че „В Huawei превръщаме думите в действия. Стремим се да подкрепим плановете на Зелената сделка на ЕС и да направим така, че технологиите да помогнат по пътя за постигането на една по-добра планета“.

Компанията фокусира усилията си в четири основни области:

  • намаляване на въглеродните емисии от цифровата инфраструктура
  • насърчаване използването на възобновяеми енергийни източници
  • постигане на напредък в кръговата икономика
  • опазване на природата с помощта на технологиите

Тези четири ключови области са включени и в новата европейска бяла книга на иновациите, създадена от Huawei, която беше представена на събитието.

На следобедния панел, който се проведе в библиотеката „Солвей“ в Брюксел се включи д-р Цао Хуй, ръководител на отдел политики и стратегии към Huawei за Европа. Той отбеляза значимостта на технологичните компании, които имат основна роля за постигането на Зелената сделка на Европейския съюз.

На 1 юни 2022 г. Huawei организира и Зелена среща на върха в Стокхолм. По време на нея, Кенет Фредериксен, изпълнителен вицепрезидент за Централна Източна Европа и Северния регион, заяви: „Не мисля, че някой е способен да се справи с климатичните промени сам, но ако обединим усилия можем да постигнем страхотни неща“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай