Грози ни санкция от ЕС заради 7-ия мултиплекс

Надяваме се към КРС да прояви интерес и прокуратурата, казват от "Ди Ви Би Ти" АД

Грози ни санкция от ЕС заради 7-ия мултиплекс | StandartNews.com

София. Решението на Комисията за регулиране на съобщенията от 26 април, с което беше определен "Булсатком" АД за кандидат, спечелил конкурса за 7-и мултиплекс за наземна цифрова телевизия, е нищожно и не произвежда никакво правно действие. Това гласи писмо от другия кандидат в конкурса "Ди Ви Би Ти" АД, изпратено до медиите.

Конкурсът е обявен от КРС с Решение номер 68 от 21 януари 2013 г., а с Решение номер 69 КРС е утвърдила конкурсните книжа. На 12 февруари "Ди Ви Би Ти" АД е подало жалба във Върховния административен съд срещу тези две решения. Съдебният процес по тази жалба все още не е приключил. Според Административнопроцесуалния кодекс с подаването на жалбата е спряно изпълнението на тези две решения. С това спират да текат и всички предвидени в тях срокове, включително сроковете за подаване на оферти от кандидатите, казват от "Ди Ви Би Ти" АД. От това следва, че конкурсът все още не е приключил, но незнайно защо КРС много бърза да прокара поредния си нагъл и арогантен акт в процеса по цифровизация, заявяват от "Ди Ви Би Ти" АД.

С действията си КРС ще предизвика Европейската комисия да започне нова наказателна процедура срещу България, допълват от компанията.

"Ръководството на КРС очевидно няма намерение да промени политиката на "независимия" орган въпреки процедурите срещу България, които текат в момента от страна на ЕК, за грубо изкривяване на процеса на цифровизация. Това ръководство, назначено от тройната коалиция, беше преназначено от правителството на ГЕРБ. Този акт на приемственост е показателен за това, че няма никакво значение кой управлява, защото държавната политика и регулация се управлява от задкулисни бизнес интереси", посочват от "Ди Ви Би Ти" АД. Силно се надяваме този път към дейността на КРС да прояви интерес и прокуратурата, продължават от компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай