Събота,

Голям скок на горивата! Кога ще дойде

От: Агенция Стандарт -
8124
Голям скок на горивата! Кога ще дойде
A
A
A

За ново поскъпване на горивата предупреждават от Асоциацията на търговците, производителите и вносителите. Колко ще ни струва великденското пътуване?

Прогнозите за цени от 4 лева на литър по колонките няма да се сбъднат, но все пак се предвижда увеличение и през тази седмица, макар и минимално с по 2 до 3 стотинки на литър за всички горива.

При съпоставка с цените миналия Великден става ясно, че разходите за гориво са скочили осезаемо - най-много се е оскъпил дизелът - повишението е с почти 1 лев на литър. 

Търговци, производители и вносители казват обаче, че голямото увеличение се очаква именно след празниците.

От Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива прогнозират поредно покачване на цените.

„В момента има едно увеличение от над 10 ст. на едро в рамките на една седмица, което не е отразено на колонките, но да се надяваме, че ще го задържим до края на седмицата, но след това ще се вдигат лека полека“, каза Димитър Хаджидимитров пред bTV.

А малките бензиностанции отчитат драстичен спад на клиенти. Експертите коментират, че за да се стабилизира цената на петрола, трябва да се сложи край на войната.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com