GM инвестира 4 млрд. евро в Opel до 2016 г.

GM инвестира 4 млрд. евро в Opel до 2016 г. | StandartNews.com

Рюселхайм. General Motors ще инвестира 4 млрд. евро в бъдещето на Opel до 2016 г. Това стана ясно, след срещата на борда на директорите на GM в централата на Adam Opel AG.

"Като глобална автомобилна компания GM има нужда от силно присъствие в Европа – по отношение на дизайна и развойната дейност, както и като производство и продажби", заяви Дан Акерсон, председател и CEO на GM по време на пресбрифинга. "Opel е ключът към нашия успех и разполага с пълната подкрепа на своята компания-майка", добави той.

Бордът на директорите на GM избра Германия за редовната си среща, за да получи информация от първа ръка за развитието на своята 10-годишна стратегия, наречена DRIVE!2022, и за трудната европейска автомобилна обстановка. Бордът също така използва възможността да се срещне с икономисти, членове на профсъюзи и политици.

Освен Акерсон на пресконференцията в Рюселсхайм се изказаха д-р Карл-Томас Нойман, СЕО на Adam Opel AG, председателят на Надзорния съвет Стив Гирски и председателят на професионалния съюз Д-р Волфганг Шефер-Клуг. Бордът на директорите посрещна почетните гости Фолкер Буфие, министър-президент на Хесе, американския посланик Фил Мърфи, както и кмета на Рюселсхайм - Патрик Бургхард.

Голяма част от инвестициите ще са предназначени за моделната офанзива на Opel. До 2016 година компанията ще въведе на пазара 23 нови модела автомобили и 13 нови двигателя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай