Събота,

Glendalough и Кока-Кола ХБК разширяват партньорството си в България

От: Стандарт -
Glendalough и Кока-Кола ХБК разширяват партньорството си в България
A
A
A
  • Дестилерията Glendalough и Кока-Кола ХБК разширяват партньорството си в България
  • Компанията дистрибутира портфолиото на Glendalough още в Ирландия, Северна Ирландия и Австрия

Дестилерията Glendalough и компанията й майка Mark Anthony Brands International,  разширяват партньорството си с Кока-Кола ХБК и в България. След Ирландия, Северна Ирландия и Австрия, компанията ще дистрибутира висококачествените ирландски продукти на Glendalough и у нас.

Ронън О’Нийл – международен маркетинг мениджър„Алкохолни напитки“ в Mark Anthony Brands коментира: „Радваме се да разширим партньорството си с Кока-Кола ХБК и в България. Кока-Кола Хеленик е важен стратегически партньор за нас и с нетърпение очакваме да работим с екипа на компанията в България и заедно да търсим нови възможности за растеж  на премиум ирландското уиски и супер премиум джина“.

„Щастливи сме да приветстваме ирландската дестилерия Glendalough в портфолиото от висококачествени алкохолни напитки на Кока-Кола ХБК България. На пазара у нас, ще дистрибутираме премиум уиски и джин на марката, а комбинацията със знанията и експертизата на компанията по отношение на пазарното изпълнение гарантира неповторимо преживяване за нашите клиенти и потребители“, казва Николай Тодоров – директор „Алкохолни напитки и кафе“ в Кока-Кола ХБК България. 

Открита през 2011 г., дестилерията Glendalough произвежда луксозни крафт алкохолни напитки в живописната обстановка на планините Wicklow в Ирландия. Стартирайки с традиционната ирландска напитка Poitín, бизнесътна Glendaloughбързо се разраствас по-широк избор от премиум и суперпремиум ирландски алкохолни напитки. Десет години по-късно, дестилерията се е превърнала в лидер в иновациите в сегмента си, с производството на уникални по рода си напитки като ирландско сингъл малц уиски, отлежало в бъчви от редкия японски дъб Мизунара, ирландско Pot Still уиски, дестилирано в традиционни медни казани и отлежало в бъчви от местен ирландски дъб от планините Уиклоу, както и портфолио от нестандартни джинове с инфузия от свежи, диви подправки, ръчно брани всеки ден в района около дестилерията.

В България ирландските уиски и джин напитки на марката ще допринесат за разнообразието в портфолиото на Кока-Кола ХБК и 24/7 стратегията на компанията да доставя на потребителите предложения за всеки повод за консумация.

Портфолиото на Glendalough е печелило редица независими и престижни награди в целия свят, сред които златно отличие отSan Francisco World Spirits Competition, както и признанията „Най-устойчива дестилерия на годината“ от Whiskey Magazine и ‘Ирландска джин дестилерия на годината’от New York International Spirits Competition.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички