Гигантът "Теклас" стъпва и във Враца

Компанията, която произвежда елементи за автоиндустрията, ще открие шестия си завод у нас

Гигантът "Теклас" стъпва и във Враца | StandartNews.com

"Теклас" е дългоочакваният голям инвеститор, който стъпва във Враца. Компанията ще изгради в града шестия си завод на територията на България. "Теклас"  произвежда каучукови водни съединени и пластмасови изделия за най-големите в автомобилостроенето и е избрала Враца за най-новата си фабрика, става ясно от изявление на кмета на града Калин Каменов, пише money.bg.

В началото компанията ще наеме 500 души, а на по-късен етап техният брой ще се удвои. На компанията вече са предложени няколко терена, предстои тя да избере къде ще вдигне завода си. Изграждането му ще продължи 6 месеца.

"Теклас България" е собственост на турската Teklas Kauçuk Sanayi ve Ticaret. Българското подразделение  вече притежава четири завода в Кърджали и един в Крумовград. За "Теклас", която откри първата си дейност у нас през 2004 г., работят над 2 100 души.

Във Враца ще бъде отворен и завод на "МД Електроник", като инвестицията в него е около €11 милиона. Във фабриката ще бъдат наети 1 000 души.

Автомобилният сектор се превръща във все по-важен за България. По данни на Министерство на икономиката през 2018 година са направени инвестиции в размер на близо 200 милиона лева и са открити нови 3 200 работни места

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай