Германски фарма концерн достигна до рекорден брой пациенти

Резултатите са постигнати въпреки сложната икономическа обстановка през 2022 г.

Германски фарма концерн достигна до рекорден брой пациенти | StandartNews.com

Фармацевтичният гигант Boehringer Ingelheim ("Бьорингер ингелхайм") отбеляза силно представяне през 2022 г. Компанията отчита близо 30 милиона пациенти, които са се възползвали от нейните иновативни медикаменти и същевременно продължава да инвестира в търсене на нови терапии. Инвестициите в научноизследователска и развойна дейност достигат 5 милиарда евро или 21% от нетните продажби. Нетните продажби нарастват с 10,5 % до 24,1 милиарда евро.

Въпреки нестабилната обстановка през 2022 г. и предизвикателствата на външни фактори като пандемията, която едва сега постепенно отшумява, както и войната в Украйна, компанията не спира своя растеж. Положителните резултати се дължат както на „Фармацевтични продукти за хуманната медицина“, така и на направление „Здраве за животните“, и запазват тенденцията и през 2023 г.

„2022 г. доказа, че стратегията ни за дългосрочен ангажимент към медицинските изследвания и клинични проучвания е правилна. Горди сме да обявим, че успяхме да открием нови терапевтични възможности за заболявания, които до скоро се смятаха за трудни за лечение. Това може да бъде истински пробив в медицината“, каза Хубертус фон Баумбах, председател на Борда на директорите в Boehringer Ingelheim. „Ускорената  работа по програмата ни за разработване и изпитване на широкия спектър от иновативни медикаменти на компанията демонстрира ангажимента ни за подобряване на лечението на сърдечносъдови и бъбречни заболявания, възпаления, респираторни заболявания и заболявания на ретината, както и но такива в областта на психично здраве и онкологията.“

През 2022 г. успешното представяне на компанията продължава и с редица отличия от Американската агенция по храните и лекарствата (FDA)  свързани с  разработване на една пробивна терапия, три бързи терапии и две терапии обозначени като лекарства сираци. През следващите седем години предстоят около 20 регулаторни одобрения във „фармацевтични продукти в хуманната медицина“. Очакванията са през настоящата година Boehringer Ingelheim да представи и нови данни от клинични проучвания.

През 2022 г. оперативните приходи на Групата Boehringer Ingelheim са нараснали с 1,4% до 4,8 милиарда евро, докато приходите след приспадане на данъци възлизат на 3,2 милиарда евро.

„Силното търговско представяне осигурява условия за добро финансиране на последните фази на клиничните изследвания, средносрочни възможности за растеж, както и по-нататъшни инвестиции в нови технологии. Това ще ни позволи да отговорим на незадоволени медицински нужди на пациентите и в бъдеще,” заяви Майкъл Шмелмер, член на Борда на директорите и ръководител отдел „Финанси“ и „Групови функции“.

Ръст на продажбите във „Фармацевтични продукти за хуманната медицина“

Направление „Фармацевтични продукти за хуманната медицина“ постига ръст на нетните продажби от 13,6%, Водещ е медикаментът за лечение на захарен диабет тип 2 (ЗДТ2) и сърдечна недостатъчност с намалена и запазена фракция на изтласкване. Той е и най-значимият фактор за растеж и приходи на компанията с нетни продажби от 5,8 милиарда евро и ръст от 39,1% през 2022 г.

На второ място по приходи е медикаментът за лечение на пациенти с идиопатична белодробна фиброза, както и някои фиброзиращи интерстициални белодробни заболявания, който регистрира ръст от 20,6% през 2022 г.

Производството на биофармацевтични продукти постига годишни нетни продажби от над 1 милиард евро, затвърждавайки позицията на компанията като водещ производител на биофармацевтични продукти в световен мащаб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай