Гергана Паси: България става свободна зона за Wi-Fi

Гергана Паси: България става свободна зона за Wi-Fi  | StandartNews.com

София.България ще бъде свободна територия за безжичен интернет, заяви Гергана Паси пред economymagazine.bg.

Само в последните няколко години благодарение на сътрудничеството, което имахме с частния сектор, в лицето на Виваком, открихме 3000 места в България, където всеки от нас може безплатно да ползва безжичен интернет, обясни Паси. Според нея, ако инициативата се разрасне, може да поискаме това да се случи и в цяла Европа.

"Това, което ние мислим в ПАН Европа и в Атлантическия клуб е да предложим  европейска гражданска инициатива, която да превърне всички публични места в Европейския съюз в свободни зони на безжичен интернет", заяви Паси. Инициативата се подкрерпя и от самата Нели Крус.

Интернет е средство да се справим и с обезлюдяването, смята Паси. Според нея децата в обезлюдените райони могат да се обучават и дистанционно. 20 млн. евро са отделени от ЕС и българското правителство трябва да ги инвестира в изграждане на такава инфраструктура до най-отдалечените места. Това не е нещо ново.
"По-голяма част от държавите членки вече го правят. И те виждат как тези региони разцъфват. Затова ми се иска това да се случи и тук", обясни Гергана Паси.

Цялото интервю може да прочетете тук

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай