Георгиева и бизнесът в Пловдив с план за растеж

Георгиева и бизнесът в Пловдив с план за растеж | StandartNews.com

Как бизнесът у нас да се възползва от плана "Юнкер", има ли възможности за увеличаване на европейските инвестиции в българските региони? Това са част от въпросите на индустрията в Пловдив, които ще получат отговор в петък лично от вицепрезидента на ЕК с ресор бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева. Тя ще участва във форума "ДА! На българските региони", организиран от в. "Стандарт" под тепетата.

Деветият форум от мащабната национална кампания "ДА! На българската икономика" се провежда в партньорство с четирите национално представителни работодателски организации и синдикатите. В зала "Париж" на "Гранд хотел Пловдив" ще се съберат кметове от региона, председателката на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, представители на министерствата на икономиката, транспорта, образованието. Домакин на дискусията ще е кметът на Пловдив Иван Тотев.

Възможностите на "Тракия икономическа зона" и шестте индустриални зони в нея ще са една от ключовите теми на форума. Той ще търси отговори на въпроса как след израждането на магистрала "Тракия" да се създадат условия за регионален икономически растеж в Пловдив. Липсата на кадри за индустриалните зони ще е втората голяма тема на дискусията. В нея ще стане ясно дали планът "Юнкер" дава шансове за реализиране на проекти, свързани с образование.

Кампанията "Да! На българската икономика" започна на 7 април 2015 г. в София. Тогава на въпросите на бизнеса отговаряха премиерът Бойко Борисов и министрите Владислав Горанов, Божидар Лукарски, Теменужка Петкова, Десислава Танева и Ивайло Московски. Форумът на 13 май 2016 г. в Пловдив ще е вторият, на който "Стандарт" среща бизнеса с вицепрезидента на ЕК Кристалина Георгиева. На 7 декември 2015 г. в София, г-жа Георгиева участваше в заключителната за 2015 г. дискусия от кампанията "Да! На българската икономика". Тогава тя лично съобщи на бизнеса у нас голямата новина, че Брюксел няма да реже еврофондовете за страната ни заради завишените разходи за сигурност и кризата с бежанците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай