Георги Ганев с революционна идея за ДДС

Не виждам как може да поевтине газовия микс, каза икономистът

Георги Ганев с революционна идея за ДДС | StandartNews.com

И в миналото рафинерията в Бургас е работила с петрол, които не е руски. Може да се пренастрои, което е донякъде проблем и вероятно ще изисква средства. Сключените договори също вероятно са проблем, тъй като може да има загуби по тях.

Това каза в ефира на Нова телевизия депутатът от „Демократична България” Георги Ганев.

Според него вероятно цените ще са по-високи. „Въпросът е колко по-високи. Към момента това не може да се каже“, заяви още експертът.

По отношение на природни газ и посредниците Ганев обясни, че в последно време тази дума се използва като мръсна дума. „Всеки от нас ползва банки, а те са посредници. Да, никой от нас не ги долюбва, но ги ползва“, обясни той.

„Не виждам как може да поевтине газовия микс, защото заместващите количества трябва да дойдат о терминали за втечнен газ", каза Ганев. По думите му, е възможно да се вкарва гориво с цистерни от Румъния и Гърция. 

Попитан би ли подкрепил диференциран ДДС, той заяви, че това е решение на държавата. „Не виждам какво ще се промени. Продължавам да твърдя, че това трябва да се направи, ако знаем какво ще се случи – дали се е подобрило положението на бизнеса, дали има изсветляване на бизнеса. Това бяха мерки за бизнеса, а не за потребителите“, заяви той. По думите му големият въпрос е ще намалеят ли цените за крайния потребител. „Привърженик съм на идеята цялостната ставка на ДДС да се намали. Преди време тя беше 18%“, каза Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай