General Motors изтеглят Opel от Русия

General Motors изтеглят Opel от Русия  | StandartNews.com

General Motors ще промени бизнес модела си в Русия. От компанията съобщиха, че изтегля от местния пазар марката Opel, като този процес ще приключи до декември тази година. Силно ще бъде ограничено и присъствието на марката Chevrolet в следващите месеци.

От GM разкрива на нарочна пресконференция вчера, че ще останат на руския пазар само с високия сегмент марки - Cadillac и трите модела на Chevrolet — Corvette, Camaro и Tahoe.

"С промяната искаме да избегнем сериозни инвестиции в пазар с неясна дългосрочна перспектива. Искаме по този начин да подобим шансовете си за дългосрочен успех на други пазари. Предвидените разходи за преструктуриране на бизнеса в Русия са около 600 милиона долара", заяви президентът на автомобилния гигант Дан Амън.

Opel продава в Русия 10 модела, от които 6 се сглобяват в калининградския завод "Автотор" и в "Дженерал Моторс Авто" в Санкт-Петербург. В Калининград производството е спряло през февруари, а в Санкт Петербург заводът ще бъде консервиран не по-късно от юни.

Компанията обещава да изпълни всички поръчки в дилърската си мрежа и да поддържа гаранционното обслужване и снабдяване с резервни части.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай