Фирми с тиймбилдинг в бързите води на Струма

Фирми с тиймбилдинг в бързите води на Струма | StandartNews.com

Благоевград. Все повече фирми от цялата страна атакуват река Струма заради тиймбилдинг със спускане с лодки. Това отчита този сезон клучовете, които се занимават с екстремните спортове по рафтинг и каяк. Всеки уикенд стотици любители на високия адреналин се събират край река Струма в района на Кресненското дефиле. За всички тях рафтингът е незабравимо изживяване. Много наши фирми организират тиймбилдинг за персонала си в буйните води на реката.

„За първи път сме тук, от столицата сме. Почти всички колеги сме тук, няма страх, а тръпка от това, което ни очаква. Наясно сме, че в лодката трябва да гребем като един, всеки зависи от този до него. Така се работи в екип. По този начин сме длъжни да се справяме и в работата си", сподели Любомир Чавдаров от София.

На новобранците в екстремния спорт се прави сериозен инструктаж. Обяснява им се как е необходимо да действат в различни ситуации в реката. След това им се дава пълна екипировка, която включва неопрен, спасителна жилетка, каска, неопренови боти и гребло. Спускането по реката задължително се извършва в присъствието на гид. Не минава и без демонстрационни спускания с рафтове и каяци на екипажите на клубовете. В спусканията участват и много туристи.

Община Симитли ще привлича туристи и ще пълни хазната с екшън спортове. Кметството вече изготви проект „Симитли – център на екстремните спортове", който е на стойност 4,5 милиона евро. Ще кандидатства с него за програмния период 2014-2020 година. Той предвижда развитието на рафтинга, на скалното катерене и планинското колоездене в района.

„Чакаме да бъде отворена мярката и имаме пълна готовност да кандидатстваме с проекта. Убеден съм, че в нашата община ще идват страшно много туристи през различните сезони, в зависимост от това кой от тези спортове предпочита да практикува", твърди кметът Апостол Апостолов. С помощта на европарите регионът пък ще се превърне в национален център за рафтинг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай