Неделя,

FIND ME: координатите, отвеждащи сетивата на истинско приключение

От: Стандарт -
FIND ME: координатите, отвеждащи сетивата на истинско приключение
A
A
A
  • И седемте вина от серията са от селектирани зърна и внимание към всеки детайл
  • Слънцето и морето се срещат, за да създадат уникалните условия за гроздето на Black Sea Gold

Нито една бутилка FIND ME не е случай-на. Освен богат вкус, тя носи в себе си характера на мястото, където е създадена. Координатите отвеждат на приключение, а крайната дестинация е място с богата и бурна история, прочуто с дългогодишни винени традиции.

Координатите на етикета отвеждат към място, където слънцето и морето се срещат, за да създадат уникалните условия, в които се отглежда гроздето на Black Sea Gold. Резултатът е богато вино с изключителна свежест и характерната минералност, която гроздето може да придобие само в района на Поморие!

И седемте вина от серията са направени от ръчно брано грозде, селектирани зърна и внимание към всеки детайл. Ферментират в съдове от нераждаема стомана, а впоследвие всяко вино поема на свое пътешествие.

Не е от Марлборо, но е от Поморие

Совиньон бланът още е в своя възход, а Совиньонът нa Black Sea Gold с всяка глътка ни отвежда на морския бряг и нашепва за близостта на вълните. FIND ME Совиньон блан провокира сетивата с чисти и интензивни аромати на прясно окосена трева, съчетани с нежни нотки на папая и тропически плодове. Виното грабва със силен вкусов аромат, обем и безкрайна свежест във финала. Накратко - всичко, което трябва да бъде един Совиньон - свежест, лекота и свобода.

Като вземем чистата и непринудена свежест и добавим 40% Пино гри, се получава истинска експлозия от интензивни аромати и обем във вкуса. Тропическите нюанси и акценти на прясно окосена трева на Совиньона се допълват от нежните аромати на Пино гри, които го обогатяват с нотки на зрял сочен плод и свежест. FIND ME Совиньон блан х Пино гри ще достави наслада на тези, които предпочитат свежите сортове.

Отлежало в... акациеви бъчви - едно различно Шардоне

Акациевото дърво е използвано още преди 200 години за отлежаване на бели вина във Франция, Испания, а и по нашите географски ширини. Характерно за акациевата бъчва е по-мекото влияние на дървото върху ароматните и вкусовите качества на напитката. В резултат на това Шардоне FIND ME има свеж нос с изразени цветни и плодови аромати на зряла праскова и сочен цитрус. Виното е добре балансирано и хармонично. Отлежаването в 700-литрови акациеви бъчви за 30 дни обогатява Шардонето и запазва неговия плодов характер.  Това богато и нежно Шардоне трябва да бъде опитано!

За тези, които могат да оценят лукса в съчатанието на Вионие и отлежало в акациеви бъчви Шардоне - купажът на FIND ME е правилният избор. Прелъстителните аромати на двата сорта се комбинират отлично, за да доставят невероятно удоволствие за сетивата. Аромати на праскова и кайсия се съчетават с нотки на масло, които Шардонето придобива от отлежаването му за 3 месеца в акациеви бъчви. Резултатът е плътно и хармонично изживяване за сетивата с приятна свежест във вкуса.  

Не от Прованс, а от Южното Черноморие

Французите имат големи традиции в производството на розе, но и те ще оценят Rose FIND ME Сира х Каберне фран. Самотокът от гроздовата мъст ферментира в иноксов съд при ниски температури, за да се запазят максимално свежестта и нежните плодови аромати на гроздето. Искрящият и нежен цвят на Rose FIND ME се допълва от изключителен финес и елегантност във вкуса. Виното приканва с нежни плодови аромати, съчетани с обем и сладост във вкуса. Финалът е с деликатна свежест и характерни минерални нюанси, които гроздето може да придобие само в района на Поморие.

Искрящ Каберне Фран - звезда в серия FIND ME

Каберне фран е един от трите основни сорта в популярното френско Бордо. Участта му е да живее в сянката на Каберне совиньон, който се предполага, че е негов генетичен потомък. Но който е опитвал този сорт, знае, че не е за подценяване, а екипът технолози на Black Sea Gold му е отдал честта да бъде звезда  в новата серия FIND ME! Франът има наситен цвят, а ароматите са прелъстителен букет от зряла боровинка, горски плодове и касис. Плътното тяло на виното обгръща сетивата с наситени плодови аромати. Виното се характеризира с баланс, хармония и кадифени танини в безкрайния послевкус. Всички качества на виното са загладени от 24 месеца отлежаване в 225-литрови френски дъбови бъчви.

Понякога от щастието ни дели само една чаша вино

Ако е от FIND ME Сира х Мерло щастието, ще продължи дълго заради безкрайния послевкус и кадифени танини във финала. Сирата доминира в купажа, но Мерлото го допълва отлично, за да придобие виното наситен цвят, прелъстителен букет от зряла боровинка, горски плодове и касис. Плътното тяло обгръща сетивата с наситени плодови аромати. Виното се характеризира с баланс и хармония - отличен избор за хармонична февруарска вечер...


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички