Фермери ще продават край магистралите

Фермери ще продават край магистралите | StandartNews.com

За да могат фермерите да продават продукцията си край магистралите, трябва да бъдат направени промени в нормативните правила. Това гласи писмен отговор на регионалния министър Лиляна Павлова, цитиран от БГНЕС. Сега стопаните, които продават стоката си край пътищата, не могат да го правят до новите отсечки на магистралите.

"В Наредбата за специално ползване на пътищата не са предвидени условия за издаване на разрешение за ползване на пътищата в полза на земеделски производители, за да продават продукцията си", посочва Павлова. Тя уточнява, че за да бъде разрешено откриването на "малки тържища" в зоните за отдих на магистралите, е нужна промяна на нормативната уредба.

"Министерство на регионалното развитие и в частност Агенция "Пътна инфраструктура" имат готовност да обсъдят със заинтересованите страни и съвместно да установят ред за издаването на разрешение за ползване на пътищата от земеделските производители, след съгласуване с МВР", допълва министър Павлова. Завършването на магистралите "Тракия" и "Марица", както и частичното довършване на "Струма" лиши фермерите от възможност да продават продукцията си край оживените пътища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай