Ферари спира производството

Мярката засега е до 29 март

Ферари спира производството | StandartNews.com

Италианският автомобилен концерн Ферари потвърди, че прекратява всички свои операции в Италия с незабавен ефект поне до 29 март заради пандемията от коронавирус.
Освен централата в Маранело, спирането включва и съоръжения в Модена и производството на първокласни пътни автомобили. Компанията сподели, че работи върху продължаването на производство, но, че е почти невъзможно да запазят снабдяването на вериги за нормалното протичане на операции. Производителят на първокласни спирачки Brembo заяви в петък, че временно спира своите четири италиански завода идната седмица.
Производителят на гуми Pirelli също обяви съкращаване на продукцията си в завода Settimo Torinese край Торино, след като техен работник тества положително за коронавирус.
Производителят на Fiat Chrysler – CNH Industrial, вече обяви временно спиране на операциите и забави процента на производство в техните италиански заводи след мерките на местното правителство срещу заразата. Въпреки това, всички дейности, които не са свързани с производство, ще продължат във Ферари.

„В подобни времена, благодарностите ми отиват на първо време към жените и мъжете на Ферари. Тяхната невероятна отдаденост в последните няколко дни показа страстта и посвещението, което е знаково за нас".

"Днес с нашите доставчици те гарантираха продукцията на компанията. Поради уважение към тях и техните семейства, ние предприехме тези мерки. Нашите клиенти и фенове са също основен приоритет за нас – ще се върнем по-силни“, каза изпълнителният директор на „черните кончета“ Луис Камилиери.

От Ферари заявиха, че спирането идва след „серия от превантивни мерки, които вече са въведени от компанията, за да се гарантират най-високите здравни стандарти“. Според източник компанията ще въведе допълнителни мерки, включително хигиенизацията на ключови зони около съоръженията.

Той добавя, че няма други положителни проби за коронавирус сред работниците на Ферари. Те ще продължат да получат пълно финансово възнаграждение по време на временното спиране и няма да ползват позволената им по закон отпуска за времето извън офиса.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай