Ето го победителят в конкурса Експортьор на годината

В традиционната класация в края на годината

Ето го победителят в конкурса Експортьор на годината | StandartNews.com

Министърът на икономиката Никола Стоянов връчи на Гопет Транс ЕООД Големия кристален приз "Експортьор на годината" за 2022 г.

Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg връчи за десета поредна година наградите “Експортьор на годината”. Събитието се проведе в централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Класациите на exporter.bg обхващат фирмите от малкия и среден бизнес, защото за сайта е национална кауза, те да бъдат подкрепени. Те са изготвени от Бизнес група Активити и проверени от Националния статистически институт.

Патрон на събитието за десета поредна година бе Министерството на икономиката и индустрията, а спонсор – Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ) ЕАД.

Големият кристален приз "Експортьор на годината" за Най-големи приходи от експорт през 2021 г. спечели фирма Горет Транс ЕООД. Рая Рендакова, търговски директор на компанията, получи ценния приз от Никола Стоянов, министър на икономиката и индустрията.

"Износът ни за първите осем месеца на годината е на стойност близо 32 млрд. евро и бележи сериозен ръст спрямо предходната година. Българският бизнес произвежда конкурентни продукти, които се реализират успешно на международните пазари и това се потвърждава от данните. Ръст през последните две години се наблюдава в почти всички групи стоки, които нашата индустрия традиционно произвежда. Днес бяха отличени някои от компаниите, на основата на чийто труд, се градят тези резултати. Поздравления за тях и за инициативата на електронното издание Exporter BG , които за 10-а поредна година награждават най-успешните експортни компании у нас", каза министър Никола Стоянов в приветствието си към гостите на събитието.

Големият победител

Гопет Транс ЕООД е водеща спедиторска компания с офиси и представителства в България, Румъния, Полша, Испания, Гърция и Турция. Миналата година компанията спечели Кристален приз "Експортьор на годината" за завоюване на нови пазари във връзка с откриването на офиса си в Турция - важен мост за българския износ към Турция и страните от Средния и Близкия изток.

Другите призьори

Кристалният приз "Експортьор на годината" за Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2021 г. отиде при Сарк България АД. Наградата им бе връчена от доц. д-р Михаил Кончев, заместник - председател на Националния статистически институт.

За осми път тази година exporter.bg даде Кристален приз „Експортьор на годината“ за Устойчивост на развитие. Носител на приза стана Адифарм ЕАД.

Кристален приз  „Експортьор на годината“ за Завоюване на нови пазари през 2021 г. спечели  фирма Енсес ЕООД. Веселин Рашин, заместник-председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ) ЕАД, връчи Кристалния приз на Радослав Пашов, мениджър на компанията.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай