ЕС посича картелите. Първи е Microsoft

антикартелно разследване на "Тиймс"

ЕС посича картелите. Първи е Microsoft | StandartNews.com

В опит да отговори на антитръстовите притеснения на Европейския съюз, Американският технологичен гигант "Майкрософт" (Microsoft) обяви днес, че ще отдели услугата си за чатове и видеоконферентни разговори "Тиймс" (Teams) от пакетните продукти "Майкрософт 365 (Microsoft 365) и "Офис 365" (Office 365) , предаде Си Ен Би Си. 

От 1 октомври тази година "Майкрософт" ще продава тези пакети без "Тиймс" на по-ниска цена от 24 евро годишно в регионите на Европейската икономическа зона (ЕИЗ) и Швейцария. 

През юли беше започнато антикартелно разследване от Европейските регулатори на обвързването на "Тиймс" с други продукти на "Майкрософт", позовавайки се на опасения за състоянието на конкуренцията. 

"Оценяваме яснотата, която се очерта относно няколко от притесненията в хода на обширни и конструктивни дискусии с Европейската комисия. Предвид тази яснота вярваме, че е важно да започнем да предприемаме значими стъпки за успокояване на тези притеснения", написа в блог Нана-Луизе Линде, вицепрезидент на "Майкрософт" за връзка с европейските власти.      

"Вземаме предвид изявлението на "Майкрософт". Нямаме допълнителни коментари", посочи говорител на ЕС пред Си Ен Би Си, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай