ЕРП Север инвестира 6 милиона лева в област Русе

Предприетите мерки осигуряват по-надеждно електрозахранване на домакинствата и бизнеса в областта

ЕРП Север инвестира 6 милиона лева в област Русе | StandartNews.com

Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, инвестира 6 милиона лева в обновяване и развитие на електроразпределителната мрежа на територията на област Русе през 2019 година. До момента са реализирани проекти на стойност 4,3 милиона лева, от които 2 милиона са в община Русе. Предстои до края на годината да бъдат финализирани дейности за още 1,7 милиона в изграждане на съоръжения, подмяна на електромери и изнасяне на електромерни табла.  

През 2019 година компанията продължава да влага средства в развитие, обновяване и модернизация на електроенергийната инфраструктура като важна предпоставка за привличане на нови инвестиции в областта. В началото на годината беше завършен последният етап от проекта за изграждане на нова възлова станция Изток Русе, който стартира през 2018 г. Извършена е рехабилитация на подстанция Левента, обновени са ключови електропроводи средно напрежение, свързващи подстанции на територията на общината, подновени са въздушни и кабелни линии ниско напрежение. Обновено е оборудването на възлова станция Гара Бяла и е изградена телемеханика, която позволява дистанционно управление на съоръжението и значително скъсява времето за реакция при възникване на аварии.

Предприетите мерки осигуряват по-надеждно електрозахранване на домакинствата и бизнеса в областта и създават условия за присъединяване на нови клиенти към електроразпределителната мрежа.

Електроразпределение Север АД притежава лицензия за дейността разпределение на електрическа енергия. Лицензионната територия на дружеството е с размер от близо 30 000 кв. км и обхваща 9 административни области в Североизточна България - Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен. ЕРП Север управлява и поддържа електроразпределителна мрежа с обща дължина от 42 626 км и 26 подстанции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай