Експерти ще помагат на лозарите в Плевенско

Експерти ще помагат на лозарите в Плевенско | StandartNews.com

Съвместна информационна среща-семинар на тема „Актуални растителнозащитни мероприятия при лозата" ще се проведе на 30 април в Плевен.

Експерти от националната служба за съвети в земеделието и Аграрния университет предлагат помощта си на производителите от региона. Те са поканени от 10,30 часа в бившата сграда на ОАПС, ул. „Васил Левски" 1 (залата на 13-ия етаж). По време на семинара те ще бъдат запознати с морфологията, биологията и екологията на лозата. Очакван е интересът към темата за предстоящите зелени резитби, свързани с ускореното формиране на млади насаждения.

Експерти от териториалния офис на НССЗ ще представят възможностите за подпомагане по мерките от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. по-специално за земеделските производители, отглеждащи лозови насаждения.

Събитието е част от инициативата на службата за активната дейност, която да подобри на връзките между научни изследвания, съвети в земеделието и земеделския бизнес. През са проведе 28 подобни събития, които са провокирали интереса на близо 800 земеделци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай