Дянков сервира постна пица на майките

Секира и за полицаите, рамо за безработните

Дянков сервира постна пица на майките | StandartNews.com

София. Майките отново не получиха финансово рамо от министър Симеон Дянков. Разговори за секторите, в които ще се увеличат доходите ще се водят през февруари, заяви вицепремиерът пред Нова телевизия.

В отговор на въпрос дали ще се увеличат доходите на майките, той категорично отсече: "Не, там сме казали, че правилната политика е да се строят детски градини". Все пак Дянков допълни, че ще се водят разговори с тях.

Той каза твърдо "не" и на полицаите, защото доходите им били достатъчно високи  в сравнение с други области. Лекарите също няма да вземат повече пари, защото при медиците вече имало повишаване. Има шанс обаче да се отпуснат средства за инвестиции в медицинската помощ.

От думите на министъра стана ясно, че най-голяма надежда за повече пари имат безработните. "Безработицата е тема №1 за тази година", каза Дянков. Той определи като най-важни трайно безработните, които нямат препитание от 2009 г. Правителството може да отпусне още средства за програми за заетост. Финансист №1 посочи за пример, че  безработни могат да работят с археолозите.

Дянков коментира и референдума. Той съобщи, че ще струва 20 млн. лв, които министърът нарече "грешни пари". Според него много по-смислени въпроси от народното допитване за АЕЦ "Белене" са екологията и културно историческото наследство. "И тютюнопушенето е по-добра тема от тази за Белене", коментира  Дянков.

“Декември ни беше много силен месец", каза още той. И митниците, и данъчните са преизпълнили бюджета. Дяков обясни, че времето през последния месец от годината било по-меко, което се отразило добре на бизнеса.

"Гарантирам, че ще изпълним до края на годината всичко, заложено като план. Ние и Германия сме на дефицит под половин процент от брутния вътрешен продукт”, похвали се Дянков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Рени
Коментирай