"Доверие" чака нов собственик с оставки

"Доверие" чака нов собственик с оставки | StandartNews.com

София. Пенсионноосигурителната компания "Доверие" може да има нов собственик, потвърди пред "Стандарт" председателят на УС на дружеството Даниела Петкова. Това обаче е породило у нея и останалата част от ръководството притеснения, заради което мениджмънтът на "Доверие" вече е подал оставки. Като причина за това Петкова изтъкна липсата на информация от страна на мажоритарния собственик на компанията "Виена Иншурънс Груп" за намеренията й.

"В продължение на няколко месеца при нас няма официална и категорична информация за това какви са намеренията им, с кои компании се преговаря, какви са те, има ли сделка и т.н.", заяви Петкова. Тя допълни, че все пак в дружеството има определени данни, но договорите на мениджмънта не му позволяват да ги коментира. Петкова обясни, че притеснения има и сред клиентите на "Доверие". "От няколко месеца получаваме запитвания от тях, на които чинно отговаряме", казва шефката на компанията. Осигурените граждани обаче не подават заявления за прехвърляне на партидите им.

Относно евентуалното оставане в "Доверие" от нейна страна и тази на останалия мениджмънт Петкова коментира, че това зависи най-вече от това кой ще бъде новият мажоритарен собственик, който евентуално ще купи акциите на компанията от "Виена Иншурънс Груп". "Много твърди сме в позицията, че бихме работили в компанията единствено и само, ако това е международно призната компания с безспорно добра репутация, която осигурява прозрачност за собственика си и средствата, с които оперира", каза Петкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай