Добрата инфраструктура привлича инвеститорите

Добрата инфраструктура привлича инвеститорите | StandartNews.com

Необходими са качествени офис площи, за да посрещнат увеличения инвестиционен интерес към Пловдив. Това стана ясно по време на втората годишна среща на аутсорсинг идустрията. Градът вече се утвърди като индустриална столица и сега се фокусира и към новите бизнес възможности. По време на конференцията бяха дискутирани предимствата на градовете извън София и конкретно на Пловдив. Участниците се обединиха около разбирането, че водеща е инфраструктурната обезпеченост. Според данни на местната администрация, към момента над 4000 души са заети в тази индустрия, като се очаква броят им да нарасне значително през следващите няколко години. През тази година се забелязва промяна в търсенето на компаниите, които за първи път стъпват на пазара в България. Те все по-често проучват пазара в големите градове извън столицата.

От "Галакси Инвестмънт Груп" са убедени, че инвестицията в нова офис сграда ще съживи икономиката в града и ще помогне за разкриването на много нови работни места. Като пример беше посочен проектът "Офис Парк Пловдив", който е най-модерната бизнес сграда, която се строи в момента. Тази инвестиция е предпоставка за привличане на потенциални инвеститори. Очаква се сградата да привлече компаниите от ИТ бранша, които в последните месеци все по-често разглеждат Пловдив като нова инвестиционна дестинация. Инвеститорът в "Офис Парк Пловдив" е "Галакси Инвестмънт груп", която има опит в реализирането и управлението на подобни проекти. От компанията коментираха, че изключително залагат на развитието на Пловдив като аутсорсинг дестинация. Компанията стопанисва Роял Сити Бизнес Парк, в която се помещават компании от аутсорсинг бранша като "Scale Focus" и "Софика".

Според мнението на специалистите, новата офис сграда ще допринесе за развитието на града и откриването на работни места, като привлече компании, които все повече се спират на Пловдив като място за развитие и разширяване на своя бизнес. Аутсорсинг индустрията е от малкото индустрии, които бележи изключително бърз растеж в страната. Това са компании, които предлагат изнесени услуги за големи международни клъстери. Позитивите от бързото развитие на този сектор е, че създава нова ниша в страната, която дава възможност предимно на млади и добре образовани хора да работят в международна среда и да се развиват и то още по време на следването им. Това задържа младите хора в България и в градовете, където се развива тази индустрия. Пловдив е с огромен потенциал за развитие на сектора. Градът е университетски център, с 40 000 студенти и 7 университета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай