Дискордиа отличи четирима студенти от УНСС със стипендия от 2000 лв.

Това са първите стипендианти по съвместната програма на компанията и университета

Дискордиа отличи четирима студенти от УНСС със стипендия от 2000 лв. | StandartNews.com
  • Това са първите стипендианти по съвместната програма на компанията и университета, целяща да осигури на младите кадри по-добра практическа подготовка и възможности за растеж

Дискордиа, най-голямата транспортно-логистична компания в България и лидер в Европа, отличи четирима студенти от УНСС със стипендия от 2000 лева за всеки. Избраните стипендианти са от катедрите „Икономика на транспорта и енергетиката“ и „Логистика и вериги на доставките“, и са първите наградени по стартиралата наскоро съвместна стипендиантска програма на компанията и университета, целяща да осигури на обучаващите се по-добра практическа подготовка и възможности за растеж.

Изборът на отличените студенти бе направен на базата на следните критерии: завършен минимум първи курс, балообразуване от среден успех за последните 2 семестъра, есе и събеседване с представител от Дискордиа. Всеки от победителите получава стипендия на стойност 2000 лева, която ще бъде изплатена на две части – 1000 лева през първия семестър и 1000 лева през втория. Стипендиантите ще могат да участват и във всички останали инициативи на компанията, които тя ще организира и проведе в УНСС – лекции, менторски програми, консултации и др., както и стажантски програми.

„Изключително щастливи сме да видим, че в България има толкова мотивирани и амбициозни млади хора. Като лидер в транспортно-логистичния сектор, ние вярваме, че  с тази програма изграждаме един мост между бизнеса и образованието. Убедени сме, че тези успешни студенти ще са изключително добър пример за останалите им колеги, съвместявайки ролята на посланици както на университета, така и на Дискордиа. Очакваме ги скоро при нас за практически стаж, а защо не – и да се присъединят към екипа ни за постоянно“, сподели Жан Вайтилингам, директор „Човешки ресурси“ в Дискордиа при награждаването на стипендиантите.

На официалната церемонията присъства и част от Ръководството на УНСС –  проф. д-р Христина Николова, ръководител катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“, доц. д-р Борислав Арнаудов, научен секретар на същата катедра, и проф. Мирослава Раковска – ръководител катедра  „Бизнес логистика“.

„Искам да изкажа големи благодарности към Дискордиа, както от името на УНСС, така и от името на родителите на отличените студенти, за това успешно партньорство и специално за тази програма. Щастлива съм, че такъв тип инициативи са в пълен унисон с всички наши усилия, насочени към задържане на нашите студенти в България и осигуряване на благоприятна среда за тяхната успешна кариерна реализация в страната ни“, заяви проф. Мирослава Раковска, ръководител катедра „Бизнес логистика“.

Миналия месец Дискордиа сключи договор за дългосрочно сътрудничество с Университета за национално и световно стопанство. Партньорството цели да осигури кариерни възможности и по-добра практическа подготовка на студентите. В рамките на проекта, освен че Дискордиа ще предоставя стипендии в размер на 2 000 лева на изявени студенти от специалностите „Икономика на транспорта и енергетиката“ и „Логистика и вериги на доставките“,  транспортно-логистичната компания ще включи възпитаници на УНСС в своите стажантски програми, по време на които студентите ще получат познания и практическа подготовка в транспортния и логистичния сектор от ментори с доказан професионален опит и постижения. За обогатяването на знанията на младите таланти Дискордиа ще се погрижи с лекции, водени от мениджмънта на компанията, организиране на конференции , консултации и други събития с подкрепата на преподаватели и представители на УНСС. Компанията планира от следващата година да разшири спектъра от кандидати за стипендиантските програми и да даде възможност на всички студенти от УНСС да се състезават за допълнително финансиране.

Сключването на партньорство с УНСС е само една от ключовите инициативи на Дискордиа през тази година, в която компанията празнува своя 30 юбилей – 30 успешни години на пазара. Основана през 1992 г. във Варна със само 2 автомобила, компанията днес е пример за устойчив бизнес модел, лидерство и визионерство в сектора. Ръстът в приходите ѝ за 2021 г. надвишава впечатляващите 50%. Успехите, които компанията показва по думи на г-н Христов, изпълнителен директор на Дискордиа, се дължат на инвестициите в иновация, оптимизация и развитието на талантливи служители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай