Дъжд отлага старта на фиалния турнир на КАИ НТЛ

Дъжд отлага старта на фиалния турнир на КАИ НТЛ | StandartNews.com

София. Силният дъжд над София обърка програмата на започващия днес Мастърс LOREAL MEN EXPERT OPEN (26-28 септември), заключителен турнир от календара на КАИ Национална тенис лига (НТЛ). Мачовете в три от възрастовите групи трябваше да започнат днес от 17:00 часа на кортовете на водещия спортен комплекс „Дема" в "Младост 1А". Поради валежите, предвидените срещи за първия ден от турнира се отлагат за утре и ще стартират преди мачовете от програмата за втория ден на турнира.

LOREAL MEN EXPERT OPEN включва финални мастърси в шестте отделни възрастови групи на КАИ НТЛ при мъжете и жените, а това са мъже 18-35, мъже 35+, мъже 45+, мъже 55+, Мастърс група и група жени.

Финалите в отделните групи ще излъчат крайните победители и носители на големите награди на КАИ НТЛ за 2014 г. в сингъла. По правилник във финалния мастърс участват първите осем от годишната ранглиста на лигата в съответната възрастова група. Тенисистите се разпределят в две групи – група А и група В. След изиграване на мачовете в групата на принципа всеки срещу всеки, напред продължават първите двама. Полуфиналите противопоставят номер 1 от група А срещу номер 2 от група В и съответно 2 от А срещу 1 от В. За финал си класират победителите.

Жребият за групите беше изтеглен вчера от главния съдия на турнира Марияна Ненова. В най-престижната Мастърс група водач на група А е Даниел Шопов, а на група В – Любомир Маринов. Това са първите двама в ранглистата на лигата към момента. в група А останалите трима са Милен Димитров, Чавдар Иванов и Георги Тилов. В „групата на смъртта" Б са още Слави Делчев, Васил Тодоров и Ивайло Стоянов.

При мъжете 18-35 водач на група А е Найдев Жеков. В тази група е и футболния съдия Таско Тасков, Максим Петров и Чавдар Михайлов. Колегата на Тасков, Георги Тодоров е в група В, където водач е Антон Цветков. Останалите двама тенисисти от тази група са Емил Хинов и Райчо Копривленски. Тук силите са разпределени равномерно в двете групи и само от моментната форма на всеки тенисист зависи какъв ще бъде крайния резултат.

Водач на група А при мъже 35+ е Пламен Божков, в тази група са още Адриан Стоименов, Пламен Минков и Веселин Чочков. В група В водач е Антон Костов, а останалите трима са Тихомир Желев, Борислав Ангелов и Ивайло Георгиев. И докато в група А фаворитите Божков и Стоименов вероятно ще се класират за полуфинала, то в група В, ще е интересно кой ще е подгласника на Костов. Възможностите на Ангелов, Желев и Георгиев са изравнени.

Габор Такач и Пейчо Пейчев са водачите на групи при мъже 45+. В група А, освен Такач са и Пламен Пенев, Иво Дойчинов и Николай Маринов. В групата на Пейчев са Красимир Минтов, Пламен Петров и Илиян Шаматанов. В тази възрастова група фаворитите от са изявени, но кои ще се другите двама тенисисти, които ще се класират за полуфинал е трудно да се прогнозира. Дали Пенев ще се справи с конкуренцията на Дойчинов и Маринов, и дали Минтов ще продължи чудесното си представяне от началото на годината остава да видим.

Иван Запрянов и Христо Ангелов са водачи на групите при мъже 55+. Останалите трима при Запрянов са Антон Лаков, Марин Каваклов и Димитър Зафиров. В група В са още Кръстю Кръстев, Георги Бучков и Пламен Маринов. И тук Запрянов и Ангелов едва ли ще имат проблеми, но определянето на другите двама полуфиналисти ще е доста оспорвано. Опитния левичар Бучков е фаворит за второто място в група В, а в друга та възможностите на Лаков, Каваклов и Зафиров са изравнени.

При дамите водач на група А е Елена Андонова. В тази група са Ива Дарданова и Искра Бочева. Антоанета Маркова е водач на група В, а след нея са Стефка Бончева-Илиева и Даниела Петкова.

Мачовете започват утре от 9:00 часа на кортовете на СК „Дема". Полуфиналите и финалите са определени за неделя, когато ще е и официалното награждаване на победителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай