Четвъртък,

Чипът дебне. Искат кръчми с ваксинирани келнери

От: Редактор -
Чипът дебне. Искат кръчми с ваксинирани келнери
A
A
A

Потребители в мрежата се обединяват около идеята на входа на заведенията да бъдат поставяни специални стикери от Регионалните здравни инспекции, които да показват, че персоналът е ваксиниран срещу COVID-19.

В мрежата обаче не липсват и антиваксъри – предимно представители на бранша, показа проверка на „Монитор”.

Онлайн петицията, свързана с корона стикерите, е събрала едва 52 подписа за два дни.

Някои от поддръжниците на идеята дори са на мнение, че „ако в ресторантите не се въведе задължителна имунизация, не трябва да им се позволява да отворят отново.

От бранша обаче отвръщат на удара – четири пъти повече потребители подписват петициите в мрежата, които казват „не” на ваксините в ресторантьорския бранш. Чрез своите действия те се обявяват против дискриминацията на сектора, като посочват, че подобни изисквания не са въвеждани за работещите в търговските центрове и големите вериги.

„Подписвам, защото всеки има право да избира дали да се ваксинира, или не, а ако това не е по исканията и удовлетворението на други, то същите нарушават правата на първите”, гласи всеобщото мнение на служителите, които определят себе си като „опитни мишки”.

По думите на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова обаче никой не може да гарантира, че няма да им повторно затваряне заради епидемиологичната обстановка в страната. Във връзка с имунизацията в сектора тя коментира, че ваксинацията е препоръчителна, но остава въпрос на личен избор.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички