ЧЕЗ Разпределение подобрява електрозахранването в Плевен

Компанията инвестира 600 000 лв. в модернизация на възлова станция

ЧЕЗ Разпределение подобрява електрозахранването в Плевен | StandartNews.com

ЧЕЗ Разпределение България осъществява мащабен проект за подобряване на сигурността на електрозахранването в гр. Плевен. Компанията изпълнява модернизация на възлова станция в града на стойност 600 000 лв. С реализацията на проекта многократно ще се повиши надеждността на електрозахранването и ще се съкрати значително времето за отстраняване на евентуални аварии.

Изпълнението на проекта ще завърши в края на септември. ЧЕЗ Разпределение е предприела мерки за осигуряване на електрозахранване по алтернативна схема докато тече ремонтът. Въпреки това по-високата консумация, особено през почивните горещи дни, доведе до претоварване на мрежата и смущения на електрозахранването в части от града.

„Високите температури накараха повече хора да си останат вкъщи през почивните дни, съответно се повиши употребата на електрически уреди, особено на климатици. Сериозно нарасналата консумация доведе до претоварване на алтернативното електрозахранване и до временни прекъсвания в някои райони на Плевен. Извиняваме се на клиентите, но за съжаление, всяко подобрение неизменно е свързано с временни неудобства“, каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Компанията гарантира много по-висока сигурност на електрозахранването след приключване на модернизацията на възловата станция, а дотогава е създала необходимата организация да  реагира при нужда в максимално кратки срокове. ЧЕЗ Разпределение ще поддържа подаването на електрозахранване по резервна схема, до пълното приключване на проекта.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай