Черпят с баница в офиси на НАП

Черпят с баница в офиси на НАП | StandartNews.com

Над 2100 данъчни декларации бяха подадени в офисите на НАП през първите няколко часа от данъчно-осигурителната кампания на 2015 г. По интернет вече са подадени над 30 декларации. Офисите на НАП в цялата страна посрещнаха своите клиенти още преди официалния старт на работния ден в 9 ч.

В офиса на НАП Смолян кампанията стартира в 8,35 ч с приемане на първата данъчна декларация за облагане на доходите на пенсионер, едноличен собственик на фирма, извършваща патентна дейност. В офиса на НАП в Добрич почерпиха най-нетърпеливите с шоколад. В Търговище посрещнаха първите си клиенти с късмети за Новата година, а в Кърджали почерпиха с баница. В Бургас първите две подадени декларации са от семейство, като прилежните данъкоплатци са платили веднага и дължимия данък.

Всеки, който подаде данъчната си декларация за облагане на доходите до 31 март 2015 г. през интернет, ще ползва отстъпка от 5% от данъка за довнасяне. Най-лесно изпращането на формуляра по електронен път става с ПИК, като получаването му е безплатно от офиса на НАП по постоянен адрес. За да се ползва отстъпката, декларацията може да се подаде онлайн и подписана с електронен подпис. Декларациите могат да се изпратят и по пощата или да се подадат на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде даден входящ номер. Декларацията може да се подаде и лично в офис на НАП. Безплатни формуляри са публикувани на www.nap.bg. Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за доходите изтича на 30 април, като дотогава трябва да бъде платен и данъкът за довнасяне. Всички данъци се плащат по една банкова сметка като се попълва само кода за вид плащане - 11 00 00 "Данъци и други приходи за централния бюджет".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай