Черноморски курорти чакат бум от руснаци

Черноморски курорти чакат бум от руснаци | StandartNews.com

Добрич. Ръст от 10 на сто на руските туристи очаква тази година Албена, съобщиха от дружеството, което се е представило на две от борсите в руската столица. Увеличение на туристите от Русия с около 20 на сто прогнозира и Виктор Лучиянов, член на БХРА и управител на хотел в Балчик.

"Голям плюс по отношение на нашия бранш е стореното от правителството - това, че вече ще се признават визите за Шенген. Така един руснак, който е бил на почивка в Испания и има виза, може да дойде на почивка и у нас с нея. Друг голям плюс е и това, че вече ще могат да подават документи и да получават туристически визи и по електронен път, което е огромно облекчение за тях", казва Лучиянов. Той е убеден, че руските туристи ще започнат да се връщат у нас, защото я няма езиковата бариера и въпреки ниските цени, които им се предлагат в турските курорти, го няма славянското гостоприемство.

"Въпреки че определени видове хотели в Турция поемат транспортните разходи на руските туристи, ние вече може да се каже, че сме конкурентни с нашите цени заради промяната на курса на долара към еврото", добавя още Лучиянов.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай