Бягат от бирата Corona в магазините

Мексиканската течност пострада заради името си

Бягат от бирата Corona в магазините | StandartNews.com

Новият коронавирус има жертва, за която малцина са предполагали - една от най-популярните бири в света - Corona, съобщава Bloomberg.

Бирата Corona стана обект на шеги под формата на колажи и видеоклипове, споделяни в социалните медии на фона на разрастващата се епидемия. Увеличаването на броя търсения в мрежата за „corona beer virus“ и „beer coronavirus“ показват, че мексиканският бранд не успява да избегне асоциацията с коронавируса.

Така нареченият показател „намерение за покупка“ сред пълнолетните жители на САЩ е спаднал до най-ниското си ниво от две години насам що се отнася до бирата Corona, сочат данни на YouGov.

Пораженията станаха по-сериозни през последните дни заради по-широкото разпространение на инфекцията. Акциите на производителя на Corona Constellation Brands поевтиняха с 8% тази седмица в Ню Йорк.

Марката Corona, чието име се свърза със слънцето и няма нищо общо с коронавируса, е третата по популярност бира в САЩ, според класацията на YouGov. Guinness е на първо място, а Heineken - на второ.

Очевидци коментират, че и в нашите супермаркети клиентите подминават с коментарии бирата Corona и напоследък не я купуват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай