Понеделник,

Браншът: Успех на Балтова в спасяването на сезона!

От: Редактор -
Браншът: Успех на Балтова в спасяването на сезона!
A
A
A

Националният борд по туризъм пожела успех на служебния министър доц. Стела Балтова и се надява тя да работи добре с бранша, както по време на първото служебно правителство на Президента Румен Радев. 

В специално писмо от организацията изтъкват, че очакват спешни мерки за спасяването на летния сезон.  „На първо място е необходима интензивна комуникация с международните партньори и туроператори за представянето на България като безопасна туристическа дестинация.

На дипломатическото поле трябва да бъдат проведени разговори с Германия, Великобритания, Русия, Полша, Румъния и други важни пазари. Това трябва да стане в пълен синхрон с Министерството на външните работи и Министерството на здравеопазването. Необходими са общи действия от държавата.

България е в благоприятна ситуация по отношение на намаляването на заразените и разпространението на коронавируса, но е остава в периферията на дипломатическо ниво. В това отношение ни изпреварват Гърция, Турция, Испания, Малта, Кипър”, посочват от Борда. 

Организацията настоява за удължаване на мерките 80/20, разсрочване на кредитите за хотелиерите и продължаване на подпомагането на туроператори, екскурзоводи и ресторантьори.

 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички