БПГА с оправдание, че е проверявана преди 2 години

Светослав Бенчев обясни, че ще бъде оказано пълно съдействие на КЗК

БПГА с оправдание, че е проверявана преди 2 години | StandartNews.com

Вчера Комисията за защита на конкуренцията опита внезапна проверка, но запечата офиса на Българската петролна и газова асоциация, тъй като мястото се оказа заключено.

Светослав Бенчев обясни, че ще бъде оказано пълно съдействие на комисията, защото асоциацията няма какво да крие. Той каза пред бТВ, че това е поредната такава проверка от 10 години, откакто той е част от петролната и газова асоциация.

Акцията е част от разследване за недопустими практики при определяне цените на масовите автомобилни горива по веригата производство/внос-съхранение-търговия на едро-търговия на дребно, както на отделните хоризонтални нива, така и по вертикала.

Последното претърсване е било преди две години. Тогава "не беше установено нищо ", коментира Светослав Бенчев от асоциацията.

"Сегашната проверка протича по следния начин - идват служители, събират документите, които са им необходими , правят копия на компютрите, които са в офиса. Документите са разни становища и позиции, които Българската петролна и газова асоциация е отправила прави към различни институции и медии, протоколи от управителни съвети, няма особена информация, обясни той.

Относно падането на цените на суровия петрол в световен мащаб и нашите цени на горивата Бенчев обясни, че не може цената на данъчния склад и на бензиностанциите да е една и съща.

„В тази разлика от 40-50 ст., както беше казано в медиите, всъщност това са едни разходи, които компаниите правят за да поддържат своя бизнес, служителите и т.н. да плащат заплатите, които държавата има налага“, добави Бенчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай