Бойко: Сега кула, догодина - метро

Плащаме масрафите на предишните, заяви премиерът на летището

Бойко: Сега кула, догодина - метро | StandartNews.com

София. "Така, както откриваме днес новата контролна кула на летище София, така до година и половина на всички работещи в нея ще им направим метро". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов преди да пререже лентата на новото високотехнологично съоръжение на Държавно предприятие "Ръководство на въздушното движение" (РВД).

"Искам да обявя, че всичко по кулата е платено, така че следващите правителства няма да плащат така, както ние сега плащаме за масрафите на предишните", завърши Борисов. И лисна ритуалното менче с вода.

"Изграждането на новата контролна кула е заложено още през 2006 година, но стартира едва през миналата". Това заяви транспортният министър Ивайло Московски. Кулата гарантира развитието на българската гражданска авиация през следващите 40 години - дори и след изграждането на втора писта, обобщи Московски.


"Това е уникален за нашата страна обект", смята генералният директор на РВД Диян Динев. "Срокът за откриване на кулата беше 2013 година, но беше съкратен от изпълнителя - "Главболгарстрой" с два месеца", допълни той. "Кулата е гордост за българските строители като проект и изпълнение. Гарантирам, че таванът й няма да падне", каза още той.

"Само преди 2 часа кацнах от Мюнхен и ви уверявам, че тази кула е по-красива от двете, които има там", сподели главният изпълнителен директор на "Главболгарстрой" Калин Пешов.




Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Рени
Коментирай