Бойко прави книга за похвали и оплаквания

Бойко прави книга за похвали и оплаквания | StandartNews.com

Когато цифрите говорят, и Боговете си мълчат. За няколко месеца ние сме платили повече, отколкото за шест години са влезли. Това каза премиерът Бойко Борисов при връчване на договори по „Оперативна програма „Конкурентоспособност”. Те са на стойност 26 млн. лева и са по четири процедури на програмата – „Подкрепа за научноизследователската и развойна дейност на българските предприятия”, „Създаване на нови и укрепване на съществуващи офиси за технологичен трансфер”, „Създаване на нови и укрепване на съществуващи технологични центрове” и „Развитие на стартиращи иновативни предприятия чрез подкрепа за внедряване на иновативни продукти, процеси и услуги”.

85% от средствата по програмата ще бъдат договорени до края на годината. Бизнесът се ориентира към мястото, където стоят пари и могат по законен начин да си ги вземат, да си подобрят своята енергийна ефективност, да си купят машини, да си подобрят условията на работа, каза Борисов, цитиран от "Фокус". За шест месеца са платени два пъти повече средства, отколкото за шест години, подчерта той.

Борисов предложи да се направи книга за похвали и оплаквания, в която представителите на бизнеса да пишат от какво са доволни и от какво не. За да мога, като видя после книгата, да стимулираме тези от администрацията, които са ви помогнали и стотици милиони са дошли при вас, а там, където има някаква слабост, да можем веднага да я регулираме и да имаме взаимна връзка, обясни премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай