Борисов: Расте инвеститорският интерес

Премиерът откри Международния технически панаир в Пловдив

Борисов: Расте инвеститорският интерес  | StandartNews.com

Пловдив. Министър-председателят Бойко Борисов преряза лентата и откри 68-то издание на Международен технически панаир в Пловдив. В словото си той подчерта увеличения инвеститорски интерес към страната ни.

В най-тежката криза в света над 1200 фирми участват в този панаир, като тази година изложителите са със 127 повече от миналата година, заяви Борисов при откриването. Две са причините за по-силния интерес - първата, че Пловдивският панаир се управлява добре и предизвиква интерес у изложителите, а втората, че България се ползва с уважение в света със стриктната си фискална дисциплина, заяви премиерът.

В словото си той каза още, че три държави в света спазват критериите на тази дисциплина – България, Дания и Белгия. „България, макар и малка, е с най-ниски данъци в ЕС и е от малкото държави, които не се изкушават да ги вдигнат. Инвеститорите все повече идват у нас, защото виждат, че се подобрява инфраструктурата, защото са ниски данъците и заради финансовата политика. В момента много държави, които по-рано бяха за пример, са банкрутирали", каза Борисов и пожела повече сключени договори по време на изложението, особено в сферата на енергийната ефективност.

120 гълъба излетяха в небето след приветствието на премиера като символ за бъдещето на Пловдивския панаир и по случай 120-годишнината от първото изложение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай